Plan Huizen geeft ruimte aan HOV-busverbinding

(23 maart 2021)

De gemeente Huizen heeft een plan gemaakt voor de vernieuwing van de oost-west as, tussen het busstation en de Stroomzijde.

Bus van R-net bij een halte voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)

Door bestaande knelpunten aan te passen, wordt de verkeerssituatie overzichtelijker en kan de nieuwe HOV-busverbinding snel en veilig richting Hilversum rijden. Zo blijft Huizen bereikbaar én veilig voor alle weggebruikers. 
De aanpassingen die op stapel staan, zijn tot stand gekomen na uitgebreide consultatierondes met inwoners over de HOV-bus in de afgelopen jaren. In 2017 is al besloten om de R-Net bussen vanaf eind 2022 met het overige verkeer mee te laten rijden over het Meenttracé in Huizen. Het plan geeft daarnaast ook nog eens een flinke impuls voor de woningbouwopgave in het gebied.

Jeroen Olthof, gedeputeerde Mobiliteit en Bereikbaarheid: "Ik ben zeer tevreden met dit gezamenlijke plan voor de nieuwe oost-westverbinding. Vooral omdat het mes aan meerdere kanten snijdt. Het plan biedt ruimte aan de vernieuwde betrouwbare HOV-busverbinding, waardoor het treinstation in Hilversum binnen handbereik is en het openbaar vervoer verbetert. Tegelijkertijd maken we het veiliger en efficiënter voor het langzaam verkeer. Hierdoor pakken reizigers bijvoorbeeld eerder de fiets om naar de snellere buslijn te komen waardoor we het zogenoemde ketenreizen stimuleren."

Het voorgestelde plan wordt in april besproken in de gemeenteraad. Als het allemaal meezit, start de uitvoering eind dit jaar.

Uitgelicht