Start werkzaamheden Ophelialaan

(04 maart 2021)

De kruising Ophelialaan met de Burgemeester Kasteleinweg in de gemeente Aalsmeer wordt omgebouwd tot een rotonde. Deze werkzaamheden starten op woensdag 10 maart en duren tot en met half april 2021.

De kruising Ophelialaan met de Burgemeester Kasteleinweg in de gemeente Aalsmeer wordt omgebouwd tot een rotonde. Hier rijdt de bus na de aanleg rechtdoor over de rotonde en moeten de auto’s voorrang verlenen als er een bus aankomt. 

Vanaf woensdag 10 maart tot en met half april 2021 is de Burgemeester Kasteleinweg tussen de JC Mensinglaan en de rotonde Burgemeester Hoffscholteweg afgesloten voor verkeer. De nieuwe rotonde bij de Burgemeester Hoffscholteweg zal voorafgaand aan deze werkzaamheden opengesteld worden voor verkeer. Zo kunnen de bewoners vanaf de Burgemeester Hoffscholteweg bij hun woningen komen. De winkels bij de Ophelialaan zijn bereikbaar via de 2e JC Mensinglaan. 
Voor het doorgaande verkeer is een grootschalige omleidingsroute ingesteld. Dit verkeer wordt bij Hoofddorp en Uithoorn richting de N201 omgeleid. Verkeer uit Rijsenhout richting Aalsmeer volgt een omleiding via de Pudongweg.

Fietsers kunnen de Ophelialaan blijven oversteken. Het fietspad tussen de Burgemeester Hoffscholteweg en de JC Mensinglaan is afgesloten. Fietsers volgen dan een omleiding via de parallel gelegen fietspaden. 

omleidingsroute bij werkzaamheden Ophelialaan vanaf 10 maart

Het project HOVASZ

De nieuwe fietsonderdoorgang is onderdeel van het project HOVASZ (Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding Aalsmeer - Schiphol-Zuid). De nieuwe HOV-verbinding is een onderdeel van het regionale HOV-netwerk R-net en biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan worden de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht als een tweebaansweg voor lokaal bestemmingsverkeer. Een grote verbetering voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en de veiligheid in Aalsmeer.
Het project HOVASZ is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn en de Vervoerregio Amsterdam. De aannemer is Dura Vermeer. HOVASZ wordt naar verwachting eind 2021 in gebruik genomen.