Afsluiting fietspad N522 in Ouderkerk aan de Amstel

(03 mei 2021)

Het fietspad langs de Burgemeester Stramanweg (N522) in Ouderkerk aan de Amstel is van 10 tot en met 12 mei 2021 afgesloten.

De provincie Noord-Holland voert van 10 tot en met 12 mei 2021 werkzaamheden uit aan het fietspad tussen de bushalte bij de Jacob van Ruisdealweg en Hoger Einde-Noord. In beide richtingen worden (brom)fietsers aan de hand van gele borden omgeleid door het dorp van Ouderkerk aan de Amstel. (Brom)fietsers moeten rekening houden met extra reistijd.  

Het fietspad langs de Burgermeester Stramanweg tussen de bushalte bij de Jacob van Ruisdealweg en Hoger Einde-Noord wordt vervangen en verplaatst. Hiermee sluit het fietspad uiteindelijk goed aan op de nieuwe Brug Ouderkerk. Van 10 mei (7.00 uur) tot en met 12 mei (17.00 uur) wordt het definitieve fietspad aangelegd langs de Burgemeester Stramanweg tot aan de kruising met Hoger Einde-Noord. Hiervoor is het nodig om het fietspad af te sluiten en geldt een omleiding. 

Omleiding fietspad Burgemeester Stramanweg

Fietsers richting Amstelveen steken vanaf de verkeerslichten bij de Jacob van Ruisdaelweg de Burgermeester Stramanweg (N522) over. Vanaf de Jacob van Ruisdaelweg worden de fietsers met gele borden omgeleid via de Koningin Wilhelminalaan, Dorpsstraat en Hoger Einde-Zuid. Aan het eind van Hoger Einde-Zuid steken de fietsers bij de verkeerslichten de N522 over en vervolgen zij hun weg richting Amstelveen. Deze omleiding geldt voor (brom)fietsers in beide richtingen. 

omleiding fietspad Burgemeester Stramanweg

Extra reistijd

De omleidingsroute in Ouderkerk aan de Amstel is ongeveer 300 meter langer dan de huidige route. Fietsers moeten 2 keer de N522 oversteken op een kruispunt met verkeerslichten. De extra reistijd voor fietsers wordt geschat op gemiddeld 5 minuten. Het overige verkeer ondervindt geen overlast van de werkzaamheden.

Brug Ouderkerk

De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door twee nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd en zijn halverwege 2023 afgerond.

Meer informatie

Meer informatie bezoek www.noord-holland.nl/brugouderkerk. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis), of per e-mail servicepunt@noord-holland.nl