Huygenvaartfietsbrug Alkmaar afgesloten voor voetgangers en fietsers

(06 mei 2021)

Uit voorzorg heeft de provincie Noord-Holland de Huygenvaartfietsbrug langs de Provincialeweg (N242) in Alkmaar afgesloten.

De conditie van de brug gaat achteruit, blijkt uit een recente inspectie. Om de beschikbaarheid en veiligheid te kunnen borgen is de brug vanaf 5 mei 2021 dicht voor fietsers en voetgangers. Hoe lang de afsluiting gaat duren, is nu nog niet bekend. Eerst worden de aandachtspunten uit de inspectie bekeken. 

Huygenvaartfietsbrug

Eerder was de brug al afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. 

Omleiding

Voetgangers en fietsers kunnen geen gebruikmaken van de Huygenvaartfietsbrug en kunnen via de Schermerdijk, Oosterweg, Slingerdijk en Huygendijk, en vice versa rijden. Houd rekening met circa 5 minuten extra reistijd. 

Op de hoogte blijven?

Zodra meer bekend is over de brug laat de provincie het weten via de regionale Facebookpagina (@AlkmaarNH) en de website. 

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden in de regio? Volg dan de regionale Facebookpagina (@AlkmaarNH).