Veel nieuwe gezichten bij seizoenwandeling Noord-Hollandpad

(07 oktober 2021)

Steeds meer mensen ontdekken het Noord-Hollandpad. Dat was te merken tijdens de seizoenwandeling op 2 oktober. Van de 75 deelnemers liep een groot deel voor het eerst mee.

De seizoenwandeling is een jaarlijks evenement van de provincie Noord-Holland en Recreatie Noord-Holland om wandelaars kennis te laten maken met het Noord-Hollandpad. Deze lange afstandswanderoute loopt via 16 etappes door heel Noord-Holland, van Texel tot aan Huizen.

Veel nieuwe gezichten bij de seizoenwandeling van het Noord-Hollandpad

Bovenkerkerpolder

De wandelaars verzamelden zich in de Bovenkerkerpolder bij de fraai verbouwde boerderij van de Boerin en de Kok, een van de ambassadeurs van het Noord-Hollandpad. Deze lokale ondernemers maken het de wandelaars nog aangenamer, met drankjes en arrangementen langs de route. 

Samen met 2 gidsen gingen de wandelaars op pad langs etappe 14, van Ouderkerk aan de Amstel naar Abcoude. "Het is een mooie route met bijzondere natuur, zo vertelde een van de gidsen. "Hier krijgen de grutto en tureluur volop de kans krijgen om rustig te broeden. Ook zijn er maatregelen genomen om de vos weg te houden bij de beschermde vogels." Wie zelf etappe 14 wil gaan verkennen kan terecht op de website van het Noord-Hollandpad. Het wordt dit weekend alweer prachtig wandelweer. 

Positieve geluiden

Gedeputeerde Ilse Zaal, onder meer verantwoordelijk voor het wandelnetwerk in Noord-Holland, sprak onderweg met de inwoners van de provincie: “Het Noord-Hollandpad laat alles zien wat Nederland zo mooi maakt. Dat zie ik ook weer op deze etappe. Ik was blij om de positieve geluiden van de wandelaars zelf te horen.”

Eveneens aanwezig was Rineke Korrel, wethouder van de gemeente Ouder-Amstel. Zij vertelde over 'Geef het wandelstokje door', een initiatief tegen eenzaamheid in haar gemeente. Hierbij nodigen mensen buurtgenoten uit om samen een wandeling te maken. "Wandelen verbindt mensen, of het een ommetje is of een stevige wandeling." Ook tijdens de seizoenwandeling stond ontmoeten, wandelen en de natuur centraal.

16 etappes door heel Noord-Holland

Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km.

Meedoen aan de volgende seizoenswandeling

De volgende seizoenwandeling staat gepland voor het voorjaar, wanneer de bollenvelden in bloei staan. Wie op de hoogte wil blijven van de volgende uitnodiging kan terecht op www.noordhollandpad.nl en zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Uitgelicht