Voorbereidende werkzaamheden rondom Cruquiusbrug (N201)

(31 augustus 2022)

De aannemer start vanaf donderdag 1 september 2022 met de resterende voorbereidende werkzaamheden rondom de Cruquiusbrug.

Het gebied rondom de brug wordt bouwrijp gemaakt. Naar verwachting zullen deze werkzaamheden rond 30 september 2022 afgerond zijn. 

Werkzaamheden

Vanaf donderdag 1 september om 07.00 uur start de aannemer met het aanbrengen van de laatste voorbelasting (extra zandlaag). Dit is nodig voor de fundering van het fiets- en voetgangersgedeelte van de nieuwe oprit van de brug. 

Hinder wegverkeer

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, wordt het fietspad van Hoofddorp naar Heemstede afgesloten. Het fietsverkeer wordt omgeleid via het andere fietspad, dit kost ongeveer 5 minuten.

Fietspad open tijdens Formule-1 dagen

Van vrijdag 2 september tot en met zondag 4 september 2022 is er geen omleiding vanwege de verwachte verkeersdrukte naar Zandvoort.

fietsverkeer omleidingskaart

Voetgangerstunnel afgesloten

De voetgangerstunnel blijft tot het eind van het project afgesloten. Tijdens het aanbrengen en zetten van het zand is er geen doorgang mogelijk. Wandelaars die willen oversteken, kunnen gebruik maken van de bestaande voetgangersoversteekplaats bij de bushalte. 

Nieuwe duurzame brug 

De Cruquiusbrug is aan vervanging toe. De nieuwe brug wordt geheel energieneutraal en circulair gebouwd. De oostelijke brug richting Heemstede wordt vervangen en verbreed. Aan de westelijke brug richting Hoofddorp vindt groot onderhoud plaats. Met de verbrede nieuwe (oostelijke) brug wordt de doorstroming van het wegverkeer op de N201 verbeterd.

Duurzaamheid 

Een energieneutrale brug is zelfvoorzienend en wekt evenveel energie op als dat de brug verbruikt. Door de brug circulair te bouwen wordt bovendien efficiënt en slim omgegaan met grondstoffen en materialen. Tegelijkertijd kan de provincie zoveel mogelijk materialen hergebruiken. Ook wordt de nieuwe brug zo ontworpen en gebouwd dat brugonderdelen worden gestandaardiseerd. Hierdoor zijn ze in de toekomst herbruikbaar voor andere bruggen. Bekijk de video over industrieel, flexibel en demontabel bruggen bouwen (YouTube).

Alle bruggen van de provincie Noord-Holland worden voortaan volgens de IFD-principe ontworpen, gebouwd en onderhouden. De Cruquiusbrug vormt een goed voorbeeld hoe, door de inzet van innovatieve technologie, een bijdrage wordt geleverd aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. 

Meer informatie 

Wilt u meer informatie over het project Cruquiusbrug? Raadpleeg de website www.cruquiusbrug.nl. Voor vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)weggebruikers contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 0200 600 (gratis), of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.
 

Uitgelicht