Nieuwe podcastaflevering: Hoe herstelt de economie in Noord-Holland van corona?

(17 februari 2022)

In de 6e aflevering van Jouw Noord-Holland vraagt Rolien zich af hoe de Noord-Hollandse economie aantrekt na corona.

Nu de samenleving weer opengaat, is het moment daar om de stemming in de provinciehoofdstad eens even te peilen. Rolien gaat langs in de horeca, waar de energie en opluchting voelbaar zijn. Ze ziet veel vrolijke gezichten. “We zijn erg blij dat we weer open zijn”, aldus een aantal horecamedewerkers. “Het was lange tijd heel saai.” 

Podcast economie nw

Ondernemer Sjoerd Dekker legt uit hoe hij zijn zaak in een moeilijke tijd door de crisis probeerde te loodsen. En Ronald Louwman van de provincie belicht de economische situatie van Noord-Holland na 2 jaar corona. “Als je naar de economie kijkt zijn we, op enkele sectoren na, goed teruggeveerd. Maar bijvoorbeeld de culturele sector is zwaar getroffen.” 

100 miljoen 

De provincie stelde € 100 miljoen beschikbaar om de economische en maatschappelijke effecten van corona te verzachten. Om inwoners en organisaties te helpen bij de verduurzaming en de economie te versterken en te vernieuwen, met name de bouw- en technieksector en de cultuursector. 

“Hier en daar is een zetje nodig om dingen weer even op gang te brengen”, aldus Louwman. “Dat zit met name in de maatschappelijke en culturele sector, en misschien ook wel in de arbeidsmarkt.” Hoe gaat dat in zijn werk? En hoe doet Noord-Holland het na de economische krimp van 2020? Rolien probeert erachter te komen. 

Jouw vraag in de podcast

In de podcast Jouw Noord-Holland zoekt host Rolien Magendans het antwoord op de leukste vragen over Noord-Holland. Dus, wat wil jij weten over Noord-Holland? Heb je een vraag over verkeer of milieu? Over windmolens  of geschiedenis? Over werk of klimaat? Stuur hem in en wie weet gaat Rolien op pad om het antwoord op jouw vraag voor jou uit te zoeken! Nieuwsgierig? Kijk en luister op www.noord-holland.nl/podcast