Fiets over de Zaan voor een goed doel

(14 juli 2022)

Tijdens het vervangen van de Zaanbrug kunnen fietsers in de buurt van de Zaanbrug vanaf 15 juli sparen voor een goed doel.

De provincie Noord-Holland vernieuwt de Zaanbrug tussen Wormer en Wormerveer. Vanaf 18 juli is de Zaanbrug daarom afgesloten en gaat al het verkeer over een tijdelijke brug, zo’n 200 meter ten oosten van de Zaanbrug. Om verkeersdeelnemers te stimuleren de auto te laten staan en de fiets te nemen als zij over de tijdelijke brug gaan, is een speciale fietsapp ontwikkeld. Met de app kunnen fietsers met elke gefietste kilometer sparen voor een goed doel bij hen in de buurt.   

Fietspad bij de Zaanbrug.

De Zaan oversteken, werken aan je gezondheid en die van de omgeving èn geld bij elkaar sparen voor een goed doel? Dit kan met de Ring-Ring fietsapp. Voor iedere gefietste kilometer rondom de Zaanbrug doneren de provincie Noord-Holland, de gemeente Wormerland en de gemeente Zaanstad geld aan 2 goede doelen. Met het fietsen wordt geld gedoneerd aan het Wilhelminapark in Wormerveer voor onderhoud van en activiteiten en ontvangt kinderboerderij ’t Weidje in Wormer een donatie voor de uitbreiding. De app telt automatisch de gefietste kilometers van iedereen die met de app fietst.

De gratis app van Ring-Ring kan gedownload worden via de App-store of Google Play. De RingRing app ‘Over de Zaan’, is in werking van 15 juli tot eind 2022. 

Vervanging Zaanbrug

De Zaanbrug wordt vervangen door een nieuwe ophaalbrug, die voldoet aan de technische eisen van deze tijd. De brug krijgt een bredere en hogere doorvaart. Hierdoor kunnen schepen makkelijker de brug passeren en hoeft de brug minder vaak en minder lang open. De nieuwe Zaanbrug biedt bovendien meer ruimte aan fietsers en voetgangers wat de veiligheid ten goede komt. Tijdens de bouw van de Zaanbrug kan al het verkeer (behalve vrachtverkeer) gebruik maken van de tijdelijke brug tussen de Lassiestraat in Wormer en de Zaanweg in Wormerveer (ter hoogte van Stelling Wonen). 

Samenwerking

De vernieuwing van de Zaanbrug is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Wormerland en Zaanstad. De werkzaamheden worden door de aannemerscombinatie Reimert Bouw en Infrastructuur en Gebroeders Beentjes uitgevoerd en zijn eind 2023 afgerond. 

Meer informatie

Met vragen over de Zaanbrug kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Informatie over de vernieuwing Zaanbrug is ook te vinden op de pagina over de Zaanbrug. Meer informatie over de Ring-Ring app is te vinden op: www.ring-ring.nu