Hinder voor scheepvaartverkeer door defect Aalsmeerderbrug

(14 juli 2022)

De Aalsmeerderbrug (N196) over de Ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer is in de namiddag van 13 juli 2022 meerdere keren in storing geraakt. Ook op 14 juli functioneerde de brug niet, waarna besloten is de brug niet meer te bedienen tot deze gerepareerd is.

Naar alle waarschijnlijkheid is het warme weer de oorzaak van het euvel. Een monteur is bij de brug aanwezig om de brug te herstellen en nieuwe storingen te voorkomen. Vanwege het defect wordt de Aalsmeerderbrug tijdelijk niet bediend voor scheepvaart.

Aalsmeerderbrug
 
Het autoverkeer kan over de Aalsmeerderbrug blijven rijden. Door de werkzaamheden van de monteur is het scheepvaartverkeer ter hoogte van de Aalsmeerderbrug voor onbepaalde tijd gestremd. Voor hen geldt een omleidingsroute via de westelijke Ringvaart. Schepen onder de 2,56 meter kunnen wel onder de brug door blijven varen. 

Meer informatie

Met vragen en klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden? Kijk dan op www.vaarweginformatie.nl.