Cultuurlening voor Treehouse NDSM

(21 juni 2022)

Treehouse NDSM heeft onlangs gebruik gemaakt van de Noord-Hollandse cultuurlening om te investeren in de bouw van een nieuwe, grotere expositiehal.

De lening wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. Treehouse NDSM, een broedplaats voor kunstenaars & artiesten in Amsterdam, biedt werkruimtes aan voor uiteenlopende disciplines. Door meerdere malen per jaar samen te exposeren ontstaan onverwachtse samenwerkingen en bijzondere projecten.

Treehouse sloot een Noord-Hollandse Cultuurlening af om te investeren in de bouw van een nieuwe, grotere expositiehal. Hier kunnen de residenten samenkomen om te exposeren, op te treden en festivals te organiseren. Zo bouwen ze verder aan hun doel om dé plek van inspiratie te worden in het Amsterdamse culturele landschap.

Leningen voor cultuur en erfgoed

De provincie Noord-Holland heeft eind 2021 € 3.000.000,- beschikbaar gesteld voor leningen aan de culturele- en erfgoedsector. De lening kan gebruikt worden voor het opstarten van nieuwe producties. Nieuwe programma’s en projecten dragen bij aan een gezonde exploitatie. Dit heeft een positief effect op bijvoorbeeld werkgelegenheid, omzet en bedrijvigheid.

Cultuurlening voor Treehouse NDSM

De Noord-Hollandse Cultuurlening komt voort uit het Economisch Herstel en Duurzaamheidsfonds. Dit fonds is in het leven geroepen om de economische en maatschappelijke effecten in Noord-Holland als gevolg van de uitbraak van het coronavirus te verzachten en dit te combineren met de verduurzaming van de gebouwde omgeving. 

Het verstrekken van de leningen wordt uitgevoerd door Cultuur+Ondernemen. Aanvragers krijgen advies en begeleiding. In deze video vertellen Hiphopartiest Hessel du Mark en beeldend kunstenaar Helga van Stralen vertellen over hun ervaringen als resident van Treehouse en over wat deze nieuwe ruimte voor ze mogelijk maakt. Adviseur Sébastien Kramer vertelt meer over de cultuurleningen die bijdragen aan de financieringsmix van cultureel ondernemers. 

Meer informatie staat op de website www.cultuur-ondernemen.nl.