Pont 't Schouw langer uit de vaart

(21 november 2022)

Pont ’t Schouw ligt op de werf voor een keuring. Om goedgekeurd te worden moet een aantal reparaties worden uitgevoerd.

Daarom vaart het tijdelijke pontje langer dan voorzien tussen Het Schouw en Landsmeer. Wanneer de eigen pont weer ingezet kan worden, is helaas nog niet duidelijk.

Met de tijdelijke pont kunnen alleen fietsers en voetgangers de overtocht maken. De overtocht is deze periode gratis en de bedientijden blijven maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 19.00 uur en op zondag van 9.00 tot 19.00 uur. De tijdelijke veerboot is niet geschikt voor grote voertuigen. Autoverkeer en landbouwverkeer moet helaas omrijden.

Reparaties

Een veerpont wordt elke 5 jaar gekeurd, een soort APK voor ponten. Om dat te kunnen doen moet het schip droog worden aangeboden aan een erkend bureau ter certificering. De pont ging daarvoor tussen 14 en 21 november naar een droogdok op een werf. Uit de keuring kwamen verbeterpunten zoals reparaties aan de rijkleppen en het dekhuis en het lassen van bevestigingstrippen op een aantal plaatsen. Als dat werk gedaan is, wordt de boot goedgekeurd en krijgt het een certificaat waarmee het de komende jaren weer mag varen als veerpont. Het is lastig in te schatten wanneer de keuring kan worden afgerond. Verwacht wordt dat dit nog enkele weken zal duren. Zolang er gewerkt wordt aan de eigen pont, blijft de tijdelijke pont in de vaart.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op de regionale facebookpagina.

Pont ’t Schouw langer uit de vaart