&Holland magazine presenteert uitlegvideo over woningbouw

(20 september 2022)

Het nieuwe &Holland magazine belicht de woningbouw in de provincie via een uitlegvideo. Ook is er aandacht voor stikstof en 4 groene initiatieven.

Noord-Holland heeft te maken met een flink woningtekort. De provincie berekende dat er tot en met 2030 184.000 nieuwe huizen moeten worden bijgebouwd. Waar komen die woningen? En welke rol spelen de provincie en de gemeenten bij woningbouw? &Holland legt het uit aan de hand van een zogeheten explainer video (uitlegvideo). 

Cover &Holland5 nieuwsberichtLees hier de nieuwe &Holland

Verder belicht &Holland een ander onderwerp waarover momenteel veel te doen is: stikstof. Het online magazine keert terug naar de basis en zet alle belangrijke informatie overzichtelijk op een rij. Wat is stikstof eigenlijk precies? Waarom is het zo schadelijk voor de natuur? En wat merken inwoners allemaal van stikstof? Het artikel geeft antwoord op deze en andere prangende vragen.

Meer groen in de buurt

Het herfstnummer van &Holland staat ook uitgebreid stil bij 4 groene initiatieven. Meer groen in de buurt heeft een positief effect op mens, dier en omgeving. Het artikel zet een aantal mooie voorbeelden in de schijnwerpers. Van Bloei & Groei-tuinen tot Struikroven en van pluk- tot voedseltuin. Benieuwd welke initiatieven de provincie nog meer steunt? Kijk dan eens op ons platform Groen Kapitaal

Voor de rubriek ‘Op de markt’ gaat &Holland deze keer naar Schagen. Op de Westfriese folkloremarkt geven inwoners leuke tips voor activiteiten, zoals fietsroutes rondom en een bezoek aan Museum Vreeburg. In ‘Het Dilemma’ staat deze prikkelende vraag centraal: Is een circulaire economie wel betaalbaar voor iedereen? De &Holland-quiz gaat over grenzen. Wat weet jij hectometerpaaltjes, maaiwerkzaamheden en het meest oostelijke puntje van Noord-Holland?Test je kennis!

Gratis abonnement

Leuk? Neem via deze pagina meteen een gratis abonnement en ontvang &Holland voortaan elke 2 maanden in de e-mailbox.