Nieuwe storing Leimuiderbrug

(21 september 2022)

De Leimuiderbrug (N207) over de Ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer raakte in de ochtend van 21 september opnieuw in storing.

Inmiddels werkt de brug weer en gaat de provincie Noord-Holland opnieuw onderzoeken hoe komende storingen zo veel mogelijk voorkomen kunnen worden.

Nadat de Leimuiderbrug 2 weken lang zonder storingen werkte, was er op 21 september opnieuw een storing. Door de storing kon de brug tussen 7.00 uur en 7.20 uur niet bediend worden en stond het verkeer stil voor de brug. Evenals bij eerdere storingen was het mankement naar alle waarschijnlijkheid weer te wijten aan een defect in de hydraulische installatie. Een monteur die ter plaatste was, kon het probleem snel verhelpen. De provincie Noord-Holland vindt het erg vervelend dat vele automobilisten last hebben gehad van het oponthoud bij de brug. Op dit moment bekijkt de provincie welke maatregelen er (weer) ingezet moeten worden om nieuwe storingen te voorkomen. 

Meer informatie

Met vragen en klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden? Kijk dan op www.vaarweginformatie.nl.