Provincie helpt opnieuw 8 innovatieve Noord-Hollandse ondernemers groeien

(28 september 2022)

Van een 3D-printer voor schoenen, tot dakbedekking van gerecyclede luiers en verduurzamingstechnieken voor telers. Provincie Noord-Holland heeft opnieuw 8 innovatieve ondernemers uit Noord-Holland geselecteerd die in een intensief programma gaan werken aan flinke groeisprongen van hun onderneming.

De bedrijven hebben allemaal gemeen dat ze innovatief zijn en een belangrijke bijdrage leveren aan de klimaatdoelen.

Rosan Kocken bij GO!-NH evenement

Gedeputeerde Rosan Kocken: “Wat zo mooi is aan GO!-NH en ook weer aan deze editie van GO!-NH Scale, is dat we een heel concreet verschil kunnen maken als provincie. Door deze ondernemers te helpen met groeien, kunnen zij meer impact maken met hun innovaties.”

Scale is gericht op opschalen

Het programma GO!-NH Scale richt zich op ondernemers uit het MKB die goed ontwikkeld zijn in hun huidige markt en de potentie hebben om nieuwe markten aan te boren (op te schalen) met hun product of dienst. De deelnemers werken in 6 maanden een goede marktstrategie uit en krijgen individuele begeleiding door experts. Ze hebben allemaal gemeen dat ze innovatief zijn en met hun onderneming een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld een vermindering van de CO²-uitstoot, energietransitie, minder gebruik van schaarse grondstoffen of de regionale economie.

Na 2 introductiedagen vol workshops gaan de ondernemers nu een traject van 6 maanden in.  Paul van Wijngaarden van Bright Kitchen is enthousiast over het tempo en het niveau de eerste dagen: “Ik was erg onder de indruk! Ik heb business studies gedaan en bij hyperscale bedrijven gewerkt, dus heb al de nodige ervaring. We werden tijdens de eerste GO!-NH Scale workshops niet aan de hand meegenomen. We doken gelijk het diepe in. Lekker dat het gaspedaal gelijk hard werd ingetrapt.”

Deelnemers

De komende maanden gaan de volgende ondernemers aan de slag met hun bedrijf:

3DTI (Amsterdam)

Dankzij de technologie van 3DTI (3D Thermoform Injection) kunnen producenten van schoeisel lokaal, duurzaam, snel, goedkoop en op elke gewenste schaal inspelen op consumententrends. Zonder overproductie en langeafstandtransport. De machine van 3DTI combineert 3D-printen en thermovormen, gebruikt duurzame materialen, en produceert en verpakt in 1 proces. Het 3DTI-team introduceert deze technologie nu wereldwijd bij bestaande en nieuwe footwearfabrieken.

Bright Kitchen (Amsterdam)

Bright Kitchen zorgt voor een winstgevende franchiseformule voor thuisbezorgd voedsel en deelt deze met bestaande keukens. Hierdoor kunnen deze beter omgaan met onbenutte capaciteit. Bright Kitchen heeft bestaande thuisbezorgdformules onder de namen Vegan Burger Brothers en Döner Dudes: 2 succesvolle vegan restaurants met als doel de wereld duurzamer laten eten.

Cryoworld BV (Wieringerwerf)

Cryoworld is een hightech ontwikkelbedrijf met unieke kennis en ervaring op het gebied van (extreem koude) cryogene vloeistoffen. Het bedrijf wordt geroemd voor de ontwikkeling van systemen en componenten hiervoor. Hun ontwikkelingen zijn voornamelijk gericht op de energietransitie, onder meer door vloeibaar waterstof in te zetten als energiedrager of brandstof.

European Building Supply (Zwaag)

Dakbedekking dat de oplossing is voor biodiversiteit, het ecosysteem en CO²-uitstoot. De dakbedekking van EBS heeft gemiddeld een 50% hogere levensduur van ongeveer 60 jaar en is grotendeels circulair gemaakt van 'afval'. Maak je klaar voor de duurzame bouwdoelstelling 2030 en realiseer mooie groene daken met een duurzame impact!

Makers Unite Holding (Amsterdam)

Makers Unite Holding innoveert met 2 bedrijven. Makers Unite is gericht op duurzame en inclusieve kledingproductie. Met het United Repair Center richten zij zich op kledingreparatie en upcycling voor de B2B-markt om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Tilia (De Cocksdorp, Texel)

Tilia is een Software As A Service-oplossing (SAAS) die zich richt op mobiliteit, onder andere in de recreatieve sector. Het platform ontzorgt zowel de consument als zakelijke klant bij het verkleinen van hun ecologische voetafdruk in de mobiliteit.

Wagenaar Refrigeration BV (Zwaagdijk-Oost)

Wagenaar Refrigeration BV is specialist in koel- en warmtepomptechniek. Haar nieuwste ontwikkeling is de Dry+ climate: een volledig elektrische en kant-en-klare oplossing voor het koelen, ontvochtigen en verwarmen van groei- en droogruimtes. Met de Dry+-eenheid maakt de teler de stap naar verduurzaming en heeft zo meer flexibiliteit en controle over het hele teeltproces.

Z-Bridge (IJmuiden)

Z-Bridge heeft een innovatief toegangssysteem ontwikkeld voor de offshore wind. Hierdoor kunnen mensen en goederen veilig en met kleinere schepen worden overgezet vanaf een bewegend schip naar een offshore windturbine.