Eerste werkzaamheden voor HOV-busverbinding in Blaricum van start

Aan de Stichtseweg in Blaricum komt een nieuw busstation en er wordt een P+R aangelegd. Maandag 24 april starten de werkzaamheden.

Deze werkzaamheden zijn de eerste van een reeks die in Blaricum worden uitgevoerd voor het project HOV in ’t Gooi. Verkeer ondervindt naar verwachting weinig hinder van het werk langs de Stichtseweg. Er zijn geen omleidingsroutes ingesteld. 

Hoogwaardig openbaar vervoer

De toekomstige route van de HOV-bus loopt in Blaricum van de rotonde Aristoteleslaan, via de Stroomzijde, de Gordiaanse Knoop, de Floris V Dreef en de Stichtseweg naar de A27. Het werk voor deze busverbinding wordt gefaseerd uitgevoerd. 

De werkzaamheden langs de Stichtseweg duren naar verwachting tot en met december 2023. Na de bouwvak start het werk aan de Stroomzijde. In het voorjaar van 2024 worden de Floris V Dreef en het kruispunt Deltazijde/Stichtseweg/Floris V Dreef aangepakt. 

Bereikbaar Gooi

Met de HOV komt er een snelle en frequente busverbinding van ’t Gooi richting Amsterdam, Schiphol en Almere. De provincie Noord-Holland en de gemeenten Blaricum, Laren, Eemnes, Hilversum en Huizen investeren hiermee in een betrouwbaar OV-netwerk voor alle inwoners en reizigers in ’t Gooi.

R-net bus - Studio Kastermans
Foto: Studio Kastermans