De Provinciale Statenverkiezingen van A tot Z in &Holland magazine

(21 februari 2023)

&Holland magazine blikt vooruit op de Provinciale Statenverkiezingen. Daarnaast is er aandacht voor natuurverbindingen en aardwarmte.

Op de drempel van de verkiezingen staat de nieuwe &Holland uitgebreid stil bij de stembusgang van 15 maart. Alle feiten en cijfers over de Provinciale Statenverkiezingen worden alfabetisch en overzichtelijk gepresenteerd. Van fracties tot zetels, en van commissaris van de Koning tot quorum. Daarnaast kunnen lezers hun kennis over de verkiezingen testen én maken ze kans op een mooi geschiedenisboek.  

De Provinciale Statenverkiezingen van A tot Z in &Holland magazine
Lees hier de nieuwe &Holland

De eerste editie van &Holland in 2023 laat ook zien dat dieren als de das, vos, otter en pad steeds makkelijker door de provincie kunnen reizen. Dat wordt mogelijk gemaakt dankzij allerlei natuurverbindingen. Een animatie brengt dit ‘wegennet voor dieren’ in beeld en vertelt het hele verhaal. 

Aardwarmtewinning

Met een achtergrondartikel over aardwarmte gaat &Holland verder de diepte in. Kan deze warmtebron straks ook op grote schaal woningen en gebouwen verwarmen? Het verhaal geeft antwoord op 8 uiteenlopende vragen over aardwarmte. Wat in ieder geval duidelijk wordt, is dat “de ondergrond in Noord-Holland op veel plaatsen geschikt is voor aardwarmtewinning.”

Voor de rubriek ‘Op de markt’ brengt &Holland deze keer een bezoek aan Bovenkarspel. Op de weekmarkt geven inwoners leuke tips voor activiteiten, zoals een bezoekje aan het streekbos en de Marker Wadden. In ‘Het Dilemma’ staat de prikkelende vraag centraal of tijdelijke woningen een oplossing zijn voor het woonprobleem.

Gratis abonnement

Leuk? Neem via deze pagina meteen een gratis abonnement en ontvang &Holland voortaan elke 2 maanden in de e-mailbox.