What’s Next over aankomende verkiezingen

(16 januari 2023)

Op 15 maart zijn er weer Provinciale Statenverkiezingen. Samen met AT5 en NH-media maakt de provincie What’s Next mogelijk, een tv- en social mediaprogramma voor en door jongeren over: wat is relevant voor jongeren en wat kan de provincie daarbij betekenen?

Onder jongeren is de opkomst van deze verkiezingen meestal niet zo hoog. Terwijl de provincie ook voor jongeren erg belangrijk is. De jonge makers van What's Next laten de komende maanden zien waarom. Op onze social kanalen én op die van AT5 en NH Nieuws. Elke donderdag komt er een nieuw item online.

In de eerste uitzending spreekt Daan met Anouk Gielen. Met 23 jaar, het jongste Statenlid van Noord-Holland en lijsttrekker van GroenLinks Noord-Holland. Want wat heeft haar bewogen op zo'n jonge leeftijd de politiek in te gaan?

What’s Next over aankomende verkiezingen
Klik om naar de video te gaan

Het programma is onderdeel van de Noord-Hollandse voorlichtingscampagne over de verkiezingen. Jongeren zijn hierbij een speciale doelgroep. Voor hen organiseert de provincie met de Kiesmannen ook 7 verkiezingenshows op diverse mbo’s en hbo’s. Shows van ruim 1 uur over het werk van de provincie en de verkiezingsthema’s, vol humor. Daarnaast is er maandag 13 maart in de Statenzaal voor een jongere doelgroep een ‘kinderpersconferentie’ over de provincie, democratie en de verkiezingen. Scholieren uit groep 7 en 8 stellen hierover vragen aan de commissaris van de Koning Arthur van Dijk in de rol van ‘journalist’. De leerlingen krijgen vooraf een ‘mediatraining’ over het stellen van goede persvragen.