“Arthur, mag ik je handtekening?”

Zo luidt de kop van 1 van de winnende persberichten die leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool schreven na de Kinderpersconferentie op 13 maart 2023.

De kinderpersconferentie stond in het teken van de Provinciale Statenverkiezingen.

Tijdens de kinderpersconferentie vroegen de leerlingen van de basisscholen Hannie Schaft, IKC De Argonauten en An Nasr de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, alles over democratie, stemmen en het werk van de provincie. Bij een persconferentie hoort natuurlijk ook een persbericht en daar gingen de leerlingen dan ook mee aan slag om ze vervolgens op te sturen naar de provincie. Basisschool IKC de Argonauten uit Haarlem stuurde maar liefst 13 persberichten in.

“Arthur, mag ik je handtekening?”
Kinderen van basisschool IKC Argonauten tijdens de kinderpersconferentie 

Winnaars

De ingezonden persberichten werden beoordeeld door 2 communicatieadviseurs van de provincie die de leerlingen ook een mediatraining op school hadden gegeven. Uit de vele persberichten sprongen er 2 uit die afkomstig waren van basisschol IKC de Argonauten.

De jury oordeelde over het eerste winnende bericht: “Het bericht van Klaas, Nout en Jurriaan uit groep 7 viel ons op door de originele titel die je meteen uitnodigt om verder te lezen. Het is een leuk informatief stukje geworden met een mooie foto van het provinciehuis waardoor je ziet waar de leerlingen zijn geweest.” En over het tweede winnende bericht zei de jury: “Het bericht van Julliette, Nora en Noortje vinden we mooi, omdat het persbericht vertelt welk thema er heeft gewonnen en met hoeveel procent van de stemmen. De korte tekst met mooie foto’s maakt het tot een volwaardig bericht dat je meteen wilt lezen.”

De volledige persberichten zijn via deze link te downloaden (pdf, 261 kB).