Arenapark Hilversum als sportieve en groene buurt

(25 mei 2023)

De komende jaren verandert het Arenapark in een sportieve en groene buurt waar mensen graag sporten, wonen, bedrijven zich willen vestigen en waar talent kan leren. In mei heeft het college van Hilversum het Stedenbouwkundig plan voor het Arenapark en het Programma van Eisen voor het sportcomplex op het sportveld vastgesteld.

Het Stedenbouwkundig plan is het voorstel hoe het college het Arenapark verder wil ontwikkelen tot een duurzaam en toekomstbestendig gebied. De provincie Noord-Holland heeft meegedacht over de inhoud van dit plan. Het Programma van Eisen geeft aan welke functies in het nieuwe sportcomplex worden opgenomen. 

Nieuwe woningen

Op dit moment is het Arenapark vooral een kantorenpark. Maar in de toekomst worden hier 850 tot 900 woningen gebouwd en er komt 70.000 m2 extra ruimte om te ondernemen. Ook worden er allerlei voorzieningen gebouwd. Er is in totaal 37.000 m2 ruimte voor onder andere sport, onderwijs en een hotel en 6.000 m2 voor kleinschalige voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een kleine buurtsuper, daghoreca, een kapper en fysiotherapeut. Dit alles komt rondom een OV-knooppunt met veel groen en ruimte om te bewegen en met veel aandacht voor duurzaamheid.

Station Hilversum Sportpark 

NS, ProRail, de provincie Noord-Holland en de gemeente Hilversum hebben afspraken gemaakt over het Arenapark en station Hilversum Sportpark. Het is de bedoeling de looproute van het huidige station naar het hart van het gebied binnen 2 jaar te verbeteren. Daarnaast starten partijen gezamenlijk een onderzoek naar de nieuwe spooronderdoorgang en het verplaatsen van station Hilversum Sportpark naar het hart van de nieuwe ontwikkeling. Een besluit over verplaatsing van het station volgt na afronding van dit onderzoek, waarin ook de financiering wordt uitgewerkt.

Meer informatie

Op de website Bouwen aan Hilversum staat meer informatie over de plannen. Hier zijn ook het Stedenbouwkundig Plan Sportpark en het participatieverslag te downloaden.