Storing Leimuiderbrug en stremming voor scheepvaart [UPDATE 15.00 uur]

(12 mei 2023)

De Leimuiderbrug (N207) over de Ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer was op 12 mei 2023 in de vroege ochtend in storing. Het wegverkeer kan inmiddels weer gebruikmaken van de brug.

Op 12 mei, rond 5 uur in de ochtend, raakte de Leimuiderbrug in storing. Door problemen met een sensor bleven de slagbomen gesloten voor het verkeer. Hierdoor was het wegverkeer gestremd. De storing is ter plaatste door een monteur verholpen.  De N207 is weer open voor het verkeer.

Update 15.00 uur: Omdat de sensor vervangen moest worden, is besloten om de Leimuiderbrug niet meer te bedienen voor scheepvaart. Voor hen gold een omleidingsroute via de westelijke Ringvaart. Inmiddels is de defecte sensor vervangen en kan de Leimuiderbrug weer bediend worden voor scheepvaart. De stremming voor scheepvaart op de westelijke Ringvaart is daarmee voorbij.

Meer informatie

Met vragen en klachten kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800-0200600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden? Kijk dan op www.vaarweginformatie.nl.