Storing tijdelijke brug over de Zaan opgelost

(12 mei 2023)

De tijdelijke brug over de Zaan tussen Wormerveer en Wormer is op 12 mei 2023 korte tijd in storing geweest. Door een mankement kon de brug niet bediend worden voor de scheepvaart. Inmiddels is de storing verholpen.

In de ochtend van 12 mei 2023 ondervond de tijdelijke brug over de Zaan problemen bij het openen, waardoor het in storing raakte. Na onderzoek is gebleken dat de storing te maken had met de drukschakelaars, die nodig zijn om de brug te openen. De aanwezige monteurs hebben het euvel inmiddels gerepareerd. Na een aantal uur konden de schepen die voor de brug wachtten hun reis over de Zaan weer voortzetten. Het wegverkeer ondervond geen hinder van de storing.

Tijdelijke brug over de Zaan

De tijdelijke brug is onderdeel van het project Vervanging Zaanbrug. De Zaanbrug wordt vervangen door een nieuwe brug, die voldoet aan de technische eisen van deze tijd. Tijdens de bouw van de Zaanbrug kan al het verkeer (behalve vrachtverkeer) sinds half juli 2022 gebruikmaken van een tijdelijke brug tussen de Lassiestraat in Wormer en de Zaanweg in Wormerveer. 

Meer informatie

Met vragen over de Zaanbrug kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Informatie over de vernieuwing Zaanbrug is ook te vinden op www.noord-holland.nl/zaanbrug. Op de hoogte blijven van bedientijden van bruggen en sluizen, stremmingen of werkzaamheden? Kijk dan op www.vaarweginformatie.nl.