Voorbereidende werkzaamheden bij Stolperbasculebrug

(09 mei 2023)

Ter voorbereiding op het verleggen van kabels en leidingen rond de Stolperbasculebrug worden vanaf dinsdag 9 mei in de omgeving van de brug een aantal bomen verwijderd en verplaatst. Het verleggen van de kabels en leidingen is nodig voor de vervanging van de brug in 2024-2026.

De Stolperbasculebrug wordt vervangen en de verkeerssituatie rond de brug verandert. Dit betekent dat de kabels en leidingen in de grond verplaatst moeten worden. De bomen die verwijderd worden staan op de nieuwe plek waar de kabels en leidingen komen te liggen. Sommige bomen kunnen een stukje verderop verplant worden. Voor bomen waarmee dat niet mogelijk is wordt in het najaar een nieuwe boom geplant in de omgeving. Stoop Groenvoorzieningen voert de werkzaamheden uit in opdracht van de provincie. 

Geen hinder voor omgeving

Omwonenden en voorbijgaand verkeer ondervinden geen hinder van de werkzaamheden. Deze voorbereidende werkzaamheden worden naar verwachting dezelfde week nog afgerond. Het uiteindelijke verleggen van de kabels en leidingen gebeurt in delen. Een deel voor de zomer en het andere deel in het najaar van 2023.