Plaatsen tijdelijke bushalte Leeghwaterweg (N515)

Er komt een tijdelijke bushalte langs de Leeghwaterweg (N515) ter hoogte van de rotonde met de afslag naar Pinksterdrie. De provincie Noord-Holland voert hiervoor werkzaamheden uit van 20 november tot en met 1 december.

Tijdens de werkzaamheden kan auto- en busverkeer om en om rijden over de rijbaan aan de kant van de afslag naar Schansend. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer. Er geldt een tijdelijke maximale snelheid van 30 kilometer per uur. 

Tijdelijke bushalte

Op dit moment is er alleen een halte voor buslijn 391 in de westelijke richting van de weg (richting de Julianabrug). Er ontbreekt nog een halte op de weg in de oostelijke richting (richting de A7). Door de beperkte ruimte op deze locatie komt er eerst een tijdelijke halte zonder bushokje. Deze komt bij de rotonde vlak voor de afslag naar Pinksterdrie. De definitieve bushalte wordt geplaatst tijdens het groot onderhoud van de weg. Dit staat gepland voor 2028. Tijdens dit groot onderhoud wordt er meer ruimte gemaakt voor een halte met bushokje. 

Meer informatie 

Weggebruikers en bewoners met vragen kunnen contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of via servicepunt@noord-holland.nl. Of volg de werkzaamheden via de regionale Facebookpagina Zaanstreek Waterland (@ZaanstreekWaterland). 

Bus waarin mensen instappen