Nieuws

 • Autodelers Indischestraat Haarlem op zoek naar meer deelnemers

  18 augustus 2023 Autodelers Indischestraat Haarlem op zoek naar meer deelnemers

  Bewoners die deelnamen aan autodelen in de Indischestraat in Haarlem zijn enthousiast over de proef en willen hier graag mee verder. Zij roepen alle Haarlemmers op om ook over te stappen op autodelen.

 • Toename meldingen van blauwalg in Noord-Hollands oppervlaktewater

  17 augustus 2023 blauwalg

  Het aantal meldingen van blauwalg in oppervlaktewater is de afgelopen weken toegenomen. Zwemmers die in aanraking komen met blauwalg kunnen klachten krijgen als diarree, huidirritatie en misselijkheid. Provincie Noord-Holland roept bewoners daarom op om eerst het zwemadvies te bekijken en, indien nodig, een andere zwemlocatie op te zoeken.

 • Een slim verkeersplan op een postzegel

  17 augustus 2023 Slim verkeersplan op een postzegel 3

  Met slimme mobiliteit helpt de provincie Noord-Holland de verkeersoperatie rond de Formule 1-race in Zandvoort (25-27 augustus) in goede banen te leiden.

 • "Mensen haten wat ze niet begrijpen"

  02 augustus 2023 Suzana en Youssef

  De provincie Noord-Holland vaart voor de 2e keer mee tijdens de botenparade van Pride Amsterdam. Het thema is #YouAreIncluded. Inwoners uit de LGBTQIA+-gemeenschap konden zichzelf samen met iemand opgeven bij wie ze zich veilig en geliefd voelen. 4 van de 20 koppels aan boord vertellen over hun bijzondere band. Deze keer: Suzana (22) en Youssef (26).

 • Pride 2023: 5 vragen aan Dolly Bellefleur

  01 augustus 2023 Pride 2023: 5 vragen aan Dolly Bellefleur

  De provincie Noord-Holland vaart 5 augustus voor de 2e keer mee met de botenparade van Pride Amsterdam. Entertainer Dolly Bellefleur schreef speciaal voor deze gelegenheid een lied. Aan haar de schone taak de 20 Noord-Hollandse koppels aan boord aan het dansen te houden.

 • “Ik kan houden van wie ik wil”

  26 juli 2023 "Ik kan houden van wie ik wil"

  De provincie Noord-Holland vaart dit jaar voor de 2e keer mee tijdens de botenparade van Pride Amsterdam. Het thema is #YouAreIncluded. Inwoners uit de LGBTQIA+-gemeenschap konden zichzelf samen met iemand opgeven bij wie ze zich veilig en geliefd voelen. 4 van de 20 koppels aan boord vertellen over hun bijzondere band. Deze keer: Tom van Lingen (27) en Bjorn Besselink (23).

 • Reacties op participatie-inbreng groen staal Tata Steel

  20 juli 2023 Reacties op participatie-inbreng groen staal Tata Steel

  De deelnemers aan de eerste fase van de participatie in het project Heracless-Groen Staal van Tata Steel ontvangen een reactie op hun inbreng. De provincie reageert op ingebrachte onderwerpen zoals gezondheid en gezondere leefomgeving, de rolverdeling tussen de provincie Noord-Holland en Tata Steel en dat er onvoldoende randvoorwaarden worden gesteld zoals voor de reductie van PAK, zware metalen of NOx.

 • Status onderzoek intrekking vergunning Kooks- en gasfabrieken Tata Steel

  12 juli 2023 Status onderzoek intrekking vergunning Kooks- en gasfabrieken Tata Steel

  De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft de provincie geïnformeerd over de stand van zaken van het onderzoek naar mogelijkheden voor intrekking van de vergunning voor de kooks- en gasfabrieken (KGF) van Tata Steel.

 • Provincie zet belangrijke stap in besluitvormingsprocedure verduurzaming staalproductie Tata Steel

  14 december 2022 Provincie zet belangrijke stap in besluitvormingsprocedure verduurzaming staalproductie Tata Steel

  De provincie Noord-Holland wil inzetten op gecoördineerde en snelle besluitvorming over de verduurzaming van de staalproductie door Tata Steel. Dit is belangrijk om de vergunningen zorgvuldig, met aandacht voor de effecten op gezondheid en zo snel mogelijk te kunnen verlenen.

 • Vergunning Tata Steel aangescherpt: aanzienlijk minder uitstoot stikstof

  17 november 2022 Vergunning Tata Steel aangescherpt: aanzienlijk minder uitstoot stikstof

  De provincie Noord-Holland en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord scherpen de natuurvergunning aan die in 2016 aan Tata Steel is verleend. Dat betekent dat de ruimte van Tata Steel voor de uitstoot van stikstof met ongeveer 8% wordt ingeperkt. Deze ruimte komt ten gunste van de natuur.