Nieuws

 • Provincie hijst Intersekse regenboogvlag voor IDAHOBIT

  (17 mei 2023) Vandaag, woensdag 17 mei, wappert de Intersekse progress-vlag op het provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem: het is de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Intersekse- en Transfobie (IDAHOBIT).
 • Meevaren op de provincieboot tijdens Pride 2023? Deel jouw verhaal!

  (01 mei 2023) Noord-Hollanders uit de LGBTQIA+ gemeenschap die op 5 augustus mee willen varen op de provincieboot tijdens Pride Amsterdam 2023, kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.
 • “Mijn kwetsbaarheid is nu mijn kracht”

  (05 augustus 2022) Bij Pride Amsterdam varen 26 inwoners van Noord-Holland mee op de provincieboot. Door tijdens de botenparade (6 augustus) hun verhaal te delen willen ze bijdragen aan meer acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Deze serie portretteert 4 deelnemers. In deze laatste aflevering: Maartje Oliemans (35) uit Amsterdam. “Ik wil kinderen leren om verder te kijken dan hun beperking.”
 • Provincies varen voor het eerst mee met botenparade Pride Amsterdam

  (04 augustus 2022) De provincies Noord-Holland, Gelderland en Limburg varen voor het eerst mee met een provincieboot tijdens de Canal Parade van Pride Amsterdam 2022.
 • “De veranderingen aan mijn lichaam zijn zó leuk”

  (29 juli 2022) Bij Pride Amsterdam varen 26 inwoners van Noord-Holland mee op de provincieboot. Door tijdens de botenparade hun verhaal te delen willen ze bijdragen aan meer acceptatie van de LHBTQ+ gemeenschap. Deze serie portretteert 4 deelnemers. In aflevering 3: Jay Muller (27) uit Amsterdam. “Ik was een bittere, ongelukkige vrouw, maar nu ben ik de gelukkigste man op aarde.”
 • “Mijn kinderen zijn in mijn hart geboren”

  (22 juli 2022) Bij Pride Amsterdam varen 26 inwoners van Noord-Holland mee op de provincieboot. Door tijdens de botenparade (6 augustus) hun verhaal te delen willen ze bijdragen aan meer acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Deze serie portretteert 4 deelnemers. In aflevering 2: Ellen Weisscher (59) uit Castricum: “Nog altijd leer ik om mezelf te accepteren. Dat het goed en gewoon is zoals ik ben.”
 • “Aangifte doen maakte me strijdbaar”

  (15 juli 2022) Bij Pride Amsterdam varen 26 inwoners van Noord-Holland mee op de provincieboot. Door tijdens de botenparade (6 augustus) hun verhaal te delen willen ze bijdragen aan meer acceptatie van de LHBTQ+ gemeenschap. Deze serie portretteert 4 deelnemers. In aflevering 1: Bastiaan Geelen (28) uit Den Helder. “Aangifte doen was een overwinning op mezelf en maakte strijdbaarheid in me los.”

Uitgelicht