Weblog Cees Loggen

 • Weblog: samen sterk voor het IJsselmeer

  (16 juni 2017)

  Weblog: samen sterk voor het IJsselmeer	Het meer van Genève, Vancouver Lake, het Gardameer. Wereldwijd bekende meren met allure. Ik zou hier graag het IJsselmeergebied aan toevoegen. Een uniek gebied. Waarin al zo ontzettend veel gebeurt. En komende jaren nog veel meer gaat gebeuren.

 • Weblog: veiligheid, vrijheid en voorspoed dankzij Europa

  (26 mei 2017)

  Weblog veiligheid, vrijheid en voorspoed dankzij Europa De discussie over Europa wordt in Nederland nogal oppervlakkig gevoerd. Dan gaat het meestal over de vraag of Nederland als nettobetaler, voor de ruwweg 4 miljard die het per jaar meer betaalt dan ontvangt, voldoende terugkrijgt.

 • Weblog: Netwerken in Europa voor droge voeten

  (24 maart 2017)

  Weblog: Netwerken in Europa voor droge voeten Dat water zo belangrijk is, daar is ook Brussel zich van bewust. Water is en blijft van levensbelang voor heel Europa. Zeker ook voor Noord-Holland dat bijvoorbeeld grotendeels onder zeeniveau ligt en aan 3 kanten is ingesloten door water.

 • Weblog: Oostelijke Vechtplassen, nu het moment pakken

  (27 januari 2017)

  Weblog: Nu moment pakken voor Oostelijke Vechtplassen Het gebied de Oostelijke Vechtplassen kampt al jarenlang met een aantal hardnekkige opgaven: een slechte waterkwaliteit, een groot baggerprobleem en afnemende animo voor de watersportsector en horeca. Iedereen in het gebied onderkent deze problemen en vindt dat er wat moet gebeuren. Alleen zijn er zo veel verschillende belangen, verantwoordelijkheden en juridische onduidelijkheden dat de problemen de afgelopen jaren alleen maar groter werden. En er dus letterlijk en figuurlijk werd aangemodderd.

 • Weblog: Flexibel waterbeleid van levensbelang

  (02 december 2016)

  Weblog: In 2050 geen zorgen meer over water! Ja, wanneer het gaat om waterbeheer is Nederland de beste. En dat weten ze in het buitenland ook echt wel. Dus moet je af en toe oppassen om niet betweterig over te komen. Zeker in Brussel is men daar namelijk nog al eens gevoelig voor. Ik ben in mijn rol als rapporteur voor het Comité van de Regio’s regelmatig in de Europese hoofdstad te vinden. En houd hier in mijn adviezen dan ook rekening mee. Want goed waterbeleid is van levensbelang.

 • Weblog: In 2050 geen zorgen meer over water!

  (14 oktober 2016)

  Weblog: In 2050 geen zorgen meer over water! Water op straat, langer warm weer en stroomuitval door hevige neerslag. Of juist problemen door te weinig water: paalrot, wegverzakkingen en oververhitte steden. Het is overduidelijk dat we onze omgeving moeten aanpassen aan de klimaatveranderingen. Daar moeten we nú mee beginnen, anders is het de vraag of deze provincie na 2050 nog aantrekkelijk is om in te wonen en te werken.

 • Weblog: De watersporter ontdekt het bos

  (08 juli 2016)

  Weblog De watersporter ontdekt het bos Investeren in waterrecreatie is ook investeren in natuurbeleving. Als je op of rondom het water bent, word je nieuwsgierig naar het natuurgebied dat vlakbij in de buurt is of waar je net doorheen bent gefietst. Ik ben ervan overtuigd dat we met meer mogelijkheden voor waterrecreatie de aandacht en interesse voor natuurgebieden stimuleren.

 • Weblog: En wie weet, inspireren we ook een kunstenaar...

  (29 april 2016)

  Weblog En wie weet, inspireren we ook een kunstenaar Tussen Amsterdam en Hoorn bevinden zich oude dorpen, stadjes en steden. Met elk een rijke historie en eigen identiteit. Ook de natuur is bijzonder, veel Hollandse meesters lieten zich hier inspireren tot het maken van grote kunstwerken en gedichten. Kilometers oever omranden de grootste ‘openbare ruimte’ van de Metropool Regio Amsterdam, ook dat hoort bij dit gebied. En daar lopen ook de fraaie Markermeerdijken.

 • Weblog: Waterveiligheid: Bring in the Dutch!

  (26 februari 2016)

  Weblog Waterveiligheid Bring in the Dutch De provincie Noord-Holland was op 18 en 19 februari gastheer voor twee bijeenkomsten van de Conference of Peripheral Martime Regions (CPMR).

 • Weblog: Overstroming ligt altijd op de loer

  (15 januari 2016)

  Cees Loggen placeholder In de nacht van 13 op 14 januari 1916 raast een enorme storm over Nederland. De Zuiderzee beukt tegen de dijken, die verzwakt zijn door regen die al dagen aaneengesloten valt.

Uitgelicht

Portretfoto Cees Loggen