Weblog: Wat is jouw toekomstbeeld?

De vakantie is het perfecte moment om eens even rustig na te denken. Te reflecteren. Wat is er afgelopen jaar allemaal gebeurd? En het is het moment om plannen te maken voor de toekomst. Ben ik nog tevreden met mijn baan? Wil ik die studie nog doen? Die ene hobby oppakken?

En dat is wat we als provincie ook vragen: reflecteren en meedenken over de toekomst van Noord-Holland. Hoe wil jij dat we in Noord-Holland in het jaar 2050 werken, leven, wonen, feesten en recreëren? En ja, dat is nog heel ver weg. Toch vragen we je om mee te denken. Mee te dromen. Sinds een paar maanden heeft de provincie Noord-Holland onze speciale Facebook-pagina. Waar je je ideeën achter kunt laten. Want hoe meer mensen laten weten wat ze belangrijk vinden, des te beter weten wij als provincie waar we ons beleid op moeten richten. 

De afgelopen maanden waren we met De Huiskamer van Noord-Holland op tournee. Bijzondere ontmoetingen, kriskras door de provincie, waarbij we allerlei Noord-Hollanders vroegen wat zij belangrijk vinden. Al deze informatie geeft kleur aan ontwikkelrichtingen voor de provincie, van de fysieke leefomgeving in Noord-Holland. En wat is nodig om dit doel te bereiken.

De Huiskamer van Noord-Holland op SAIL Den Helder

Benieuwd

En ja, ik weet het 2050 is nog heel ver weg. Maar ik wil het nog zeker mee maken! Ik ben vooral heel erg benieuwd. Benieuwd naar hoe het mijn kinderen zal vergaan. Of ze gelukkig blijven. Hoe ze zich zullen ontwikkelen. Of hun dromen uitkomen. Maar ook of we hier in Noord-Holland nog op een beetje fijne manier met elkaar kunnen leven. Of zijn we inmiddels allemaal naar Drenthe verhuisd omdat de zeespiegel te ver is gestegen?

Tiny houses

Ik ben ook heel nieuwsgierig naar alle technische ontwikkelingen. Heeft iedereen straks thuis een 3D-printer? Zitten op alle gevels zonnepanelen? Zijn er volledig zelfrijdende auto’s? Maar ook: hoe gaan we om met ruimte binnen en buiten de steden? Ons prachtige landschap. Heeft het concept van tiny houses zich doorgezet en leven we op een kleine ruimte met alleen het hoognodige (iets dat grote groepen Nederlanders trouwens elk jaar tijdens de zomer naar volle tevredenheid doen op een camping, maar dat ter zijde)?

Het zijn allemaal onderwerpen waar ik wel eens over mijmer. Ik nodig je uit om eens hetzelfde te doen. Gebruik de vakantie om uit te rusten. Te bezinnen. Te dromen. En deel vooral je wensen met ons!

Joke Geldhof
7 juli 2017

Uitgelicht

Portretfoto Joke Geldhof