Statenlid in beeld: Remine Alberts (SP)

(18 april 2019)

Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een ander Statenlid zich voor. Deze week is dat Remine Alberts van de SP.

Remine Alberts

Waarom ben je Statenlid geworden?

Het is voor Remine Alberts de 3e periode als Statenlid: “Ik wilde graag opnieuw Statenlid worden omdat ik met mijn ervaring van de afgelopen jaren juist een goede  volksvertegenwoordiger kan zijn. Ik heb ondertussen veel contacten opgedaan en kennis van vele dossiers. Daardoor kan ik mensen goed wegwijs maken in de provinciale politiek en hen bijvoorbeeld helpen bij het inspreken. Eerder was ik ook gemeenteraadslid in Amsterdam en docent geschiedenis en Nederlands. De rode draad in mijn politieke werk komt voort uit mijn jeugd: strijden voor rechtvaardigheid en gelijke kansen voor iedereen. Geboren in 1954 in de Amsterdamse Dapperbuurt en dan ook nog eens een meisje, maakte mij duidelijk dat die rechtvaardigheid en gelijke kansen niet echt voor iedereen waren weggelegd.”

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?

“Als lid van de Socialistische Partij kon en kan ik mij inzetten om de wereld om ons heen vooruit te laten gaan. Ik wil mij de komende 4 jaar met name inzetten voor uitbreiding van de natuur en het stoppen van de commercialisering van de natuur. Denk daarbij aan horeca en festivals. Verder maak ik mij grote zorgen om de jeugdzorg. De decentralisatie van deze zorg aan gemeenten heeft nadelige gevolgen, veel kinderen krijgen nu geen zorg meer. Hier zie ik een grotere rol voor de provincie, bijvoorbeeld bij de inkoop van zorg.”

Tot slot, wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?

“Er zijn zo veel mooie plekken maar als ik moet kiezen wordt het Texel. Al doe je daar alleen maar boodschappen dan voelt het al als vakantie en ik vind de Texelse stranden prachtig.”

 

Uitgelicht