Statenlid in beeld: Daniël van den Berg (Forum voor Democratie)

(19 augustus 2019)

Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Daniel van den Berg van Forum voor Democratie zich voor.

Daniel van den Berg

Waarom ben je Statenlid geworden? 

Dat ik nu Statenlid ben is een uit de hand gelopen hobby. Al vanaf mijn twaalfde jaar volgde ik wat er in de Tweede Kamer gebeurde, de verkiezingen en de opkomst van Pim Fortuyn. Met name onderwerpen als duurzaamheid, klimaat, immigratie en veiligheid hebben mijn belangstelling. Met veiligheid ben ik ook bezig in mijn werk. Ik ben begonnen bij de Koninklijke Marechaussee als Wachtmeester, dat is een militair opsporingsambtenaar, op Schiphol bij de Brigade Grensbewaking. Toen Forum voor Democratie werd opgericht heb ik mij al snel aangemeld als lid en heb ik meegeholpen bij de campagne voor de Tweede Kamer verkiezingen. Daarna heb ik in 2018 meegedaan met de Winterschool van Forum (over klimaat, energie en duurzaamheid) en mij aangemeld als kandidaat voor de provinciale verkiezingen. Ik vind het belangrijk dat ook in de provinciale politiek het geluid van Forum voor Democratie, bijvoorbeeld op het gebied van klimaat en energie, gehoord wordt.

Hoe heb je de eerste weken bij Provinciale Staten ervaren?

Heel onwerkelijk! We hebben een groot mandaat meegekregen van de kiezer. Dat betekent dat we serieus werk te doen hebben. En die verantwoordelijkheid voel ik wel. Ik benoemde het eerder in mijn maidenspeech, elk Statenlid heeft 55.000 inwoners te vertegenwoordigen. Daarnaast ben ik erg onder de indruk van het gebouw - Paviljoen Welgelegen - en het prachtige park ernaast. Je voelt de geschiedenis hier. Bijzonder om hier te mogen werken als Statenlid.   

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland

Huizen en de omgeving daarvan. Het is de plek waar ik al mijn hele leven lang woon. Een gewoon dorp in een hele mooie omgeving: De heide van de Trappenberg, de bossen, het Naarder- en Gooimeer. Laatst nog heb ik rondgevaren op het Naardermeer; je kijkt je ogen uit, wat mooi is het daar.

Over Daniël van den Berg

Daniël is 27 jaar en 1 jaar getrouwd. Hij en zijn vrouw Annika zijn sinds kort trotse ouders geworden van hun eerste dochter Jaël. Ze wonen samen in Huizen. Daniël is Service Coördinator bij DAEL Security. Dit bedrijf plaatst en onderhoudt beveiligingsapparatuur zoals de scanners en detectieapparaten op Schiphol.

 

 

Uitgelicht