Statenlid in beeld: Jesper Gringhuis (GroenLinks)

(11 september 2019)

Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Jesper Gringhuis van de fractie van GroenLinks zich voor.

Portretfoto van Jesper Gringhuis

Waarom ben je Statenlid geworden?  

Ik ben planoloog van beroep en ben dan ook graag bezig met alles rondom ruimtelijke ontwikkeling. Vooral het onderwerp mobiliteit spreekt mij aan. De provincie is natuurlijk de overheidslaag waar veel met die onderwerpen wordt gedaan. Ik ga daar dan ook graag mee aan de slag. 

Hoe bevalt het werk als Statenlid? 

Erg goed. Je komt heel veel mensen tegen die zich bezighouden met allerlei interessante onderwerpen. We beginnen nu natuurlijk pas echt, aangezien het zomerreces voorbij is en de commissies zijn gestart met vergaderen. Dus we gaan nog heel veel ontdekken en zien. 

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?  

Ik houd mij bezig met mobiliteit en circulaire economie. Wat betreft mobiliteit richt ik me vooral op openbaar vervoer. Je ziet dat het ov-systeem in Noord-Holland tegen de grenzen van zijn capaciteit loopt en je wilt dat mensen met de bus en de trein naar hun werk kunnen. Voor mij is de uitdaging de komende jaren om voldoende capaciteit te bieden, zodat iedereen prettig kan reizen. Daar wil ik graag op inzetten.  

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?

Station Duivendrecht. Het is een nieuwer station en echt een symbool voor de tijd waarin het gebouwd is; de jaren 90. En wat zo mooi is, is dat er rondom dat station heel veel woningen gebouwd gaan worden de komende jaren. Daardoor krijgt het ook echt een functie. Er komen nu niet heel veel passagiers voor zo’n groot station, maar dat zal de komende jaren echt veranderen. Ik vind het daarom een heel mooie kans, maar zeker ook een heel mooie plek. 

Over Jesper Gringhuis 

Jesper woont samen met zijn vriend in Amsterdam. Hij is planoloog bij Inbo, een stedenbouwkundig- en architectenbureau. In zijn vrije tijd zwemt en fitnest hij. Ook speelt hij graag bordspellen. 
 

Uitgelicht