Statenlid in beeld: Eric Jensen (FvD)

(10 december 2019)

Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Eric Jensen van Forum voor Democratie.

Eric Jensen (FvD)

Waarom ben je Statenlid geworden?

Bij ons thuis moest je de krant lezen en als jongere was ik al geïnteresseerd in politiek. Daarom ben ik ook leraar maatschappijleer geworden. Ik heb een bepaalde kijk op de samenleving, maar ik voelde mij niet meer vertegenwoordigd en wilde niet aan de zijlijn blijven staan. Ik heb me daarom verkiesbaar gesteld voor Forum voor Democratie. Ik vind het een eer om in de Staten te zitten.

Hoe bevalt het werk als Statenlid?

Het is super interessant en leerzaam. Het is fijn deel uit te maken van het politieke proces. Je kan invloed uitoefenen door samen te werken. Als leraar maatschappijleer weet ik hoe het politieke systeem werkt maar om daar ook deel van uit te maken is een bijzondere ervaring. Het is erg veel leeswerk. Je moet heel scherp blijven en filteren wat van belang is. De Statengriffie ondersteunt ons gelukkig heel goed. Die maken echt het verschil, met tijdige informatieverstrekking, praktische zaken en het voorbereiden van de vergaderingen.

Wat wil je komende 4 jaar bereiken?

Ik zou het mooi vinden als we dan een inhaalslag hebben gemaakt met het bouwen van woningen. Door landelijke ontwikkelingen zit daar nu een stop op. Zodra dat is opgelost moet de provincie zo snel mogelijk in overleg met bouwers en woningencorporaties om nieuwe plannen te maken. Er is genoeg ruimte om te bouwen. Laten we maximaal gebruik maken van de regels die we hebben, voor starterswoningen of woningen voor de middenklasse. Het is ook mooi als burgers over 4 jaar meer het gevoel hebben dat er naar ze geluisterd wordt. Ik hoop dat de mogelijkheden voor een provinciaal referendum meer worden gebruikt. 

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?

Als oud Amsterdammer denk ik als eerste aan de Westertoren. Als Statenlid zie ik met werkbezoeken veel meer van de provincie. Ik denk dat we de mooiste provincie van Nederland hebben. Dat moet behouden worden. Ik woon nu bij Spaarnwoude, ook een heel mooi gebied. Maar het mooist vind ik Amstelland. Prachtig om te zien hoe het water daar meandert, hoe de rivier steeds breder wordt en hoe de stad dan opduikt.

Over Eric Jensen

Eric woont met zijn gezin in Halfweg. Hij heeft een dochter van 11 en een zoon van bijna 4. Hij is getrouwd met Jessica. Net als hij werkt zijn vrouw in het onderwijs.
 

Uitgelicht