Statenlid in Beeld: Christa Kuiper (CDA)

(06 januari 2020)

Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Christa Kuiper van het CDA.

Christa Kuiper, Statenlid van het CDA

Waarom ben je Statenlid geworden?

Ik heb jarenlang in openbaar bestuur gewerkt. In de gemeente Heemstede was ik 12 jaar wethouder en in 2018 ben ik daar gestopt. Ik wilde mijn kennis en ervaring  ook nog op een ander manier inzetten. Als lokaal bestuurder had ik veel met de provincie te maken. Toen ik deze kans kreeg, leek het mij een uitdaging om daar als Statenlid ook deel van uit te kunnen maken. Voor mij is het belangrijk dat het bij de provincie om zaken gaat die mensen raken. Het is een voorrecht om daar een bijdrage aan te mogen leveren.

Hoe bevalt het werk als Statenlid?

Enorm goed! Dat is ook te danken aan het geweldige inwerkprogramma dat we hebben gekregen. Ik vind het mooi om te zien dat iedereen zich inzet voor een provincie die klaar moet zijn voor alle veranderingen die op ons afkomen. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, economie en energietransitie. Iedereen doet dat vanuit een andere politieke achtergrond, maar wel met een gezamenlijk ambitie: het beste voor Noord-Holland en haar inwoners.

Wat wil je bereiken?

Als we over 4 jaar als fractie naar de ambities uit ons verkiezingsprogramma kijken en blijkt dat er veel gerealiseerd zijn of dat er grote stappen in zijn gemaakt, dan ben ik tevreden. Voor mijzelf gaat dat met name om zaken rond mobiliteit, bereikbaarheid en cultuur. Het is het erg belangrijk dat de provinciale wegen verkeersveilig zijn en dat de inwoners een bewuste keuze kunnen maken tussen de auto en het openbaar vervoer. Ik hoop ook dat we over 4 jaar kunnen zeggen dat we het cultureel erfgoed niet alleen hebben beschermd, maar het ook meer toegankelijk hebben gemaakt voor het publiek. 

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?

Voor mij is dat de stad Haarlem met haar lange historie en de mooie binnenstad. Ik ben geboren en getogen in Haarlem, echt een parel in Noord-Holland. Hier heb ik mijn jeugdherinneringen. Dat maakt het voor mij heel bijzonder. Als ik een plek moet kiezen in Haarlem? Ja, dan de Grote Markt met die oude panden en levendigheid.

Over Christa Kuiper

Christa is getrouwd en heeft 2 kinderen. Haar trots zijn haar 2 kleinzoons van 1,5 jaar oud. Christa is dol op lezen, van historische boeken tot detectives. Christa woont in Heemstede.

Uitgelicht