Statenlid in beeld: Annabel Nanninga (FvD)

(25 februari 2020)

Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Annabel Nanninga van FvD.

Annabel Nanninga Statenlid in de provincie Noord-Holland namens FvD
Waarom ben je Statenlid geworden?

Deze eer heb ik te danken aan de Noord-Hollandse kiezer. Ik stond eigenlijk als lijstduwer op de lijst maar ben met voorkeursstemmen gekozen en heb besloten de zetel in Noord-Holland met trots en dankbaarheid aan te nemen.

Hoe bevalt het werk als Statenlid?

We hebben een geweldig team van Statenleden en medewerkers en we zijn meteen vanaf de start intensief aan de slag gegaan voor de Noord-Hollanders. Terwijl de fractie natuurlijk nog volop wordt opgebouwd en we als nieuwelingen elke dag leren in en over de provincie. Het is mooi om daar deel van uit te maken en FvD in onze provincie op de kaart te zetten.

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?

Forum is een brede beweging, die drijft op de ervaring en input van onze kiezers. Ik wil Noord-Hollanders bereiken en betrekken bij hun provincie. De provincie is voor veel mensen nog wat abstract. Als onze fractie over 4 jaar volop wordt gevonden en aangesproken door de inwoners, mensen voor wie wij hier zitten, en wij hier hun gezicht en stem kunnen zijn in zaken die iedereen aangaan, dan hebben we er wat mij betreft een prima eerste termijn op zitten en een sterk mandaat voor de toekomst.

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?

Als geboren en getogen Amsterdammer zou het natuurlijk flauw zijn om 'Amsterdam' te zeggen. Ik kies voor het centum van Weesp, een prachtig oud stadje waar ik in mijn kinderjaren veel tijd heb doorgebracht. Het heeft een oudhollandse sfeer, een gevoel van gemeenschap en geschiedenis.

Over Annabel

Annabel Nanninga woont samen met haar verloofde en 3 katten in Amsterdam Oost. Haar 2 dochters zijn het huis uit en studeren. Annabel is naast Statenlid ook lid van de Eerste Kamer en gemeenteraadslid en fractievoorzitter van FvD in Amsterdam.