Statenlid in beeld: Marleen Sanderse (CDA)

(10 maart 2020)

Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag gingen in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Marleen Sanderse van het CDA.

Marleen Sanderse CDA

Waarom ben je Statenlid geworden?  

Ik was wethouder in Gooise Meren en toen ik meeschreef aan het CDA-verkiezingsprogramma voor de provincie, vond ik de onderwerpen heel interessant. Omdat ik daar wat mee wilde doen, heb ik me kandidaat gesteld voor de provincie.  

Hoe bevalt het werk als Statenlid? 

Supergoed! Ik heb nu een paar vergaderingen gehad en mocht twee keer het woord voeren. Het waren zeer spraakmakende en interessante vergaderingen. Ook werkbezoeken zijn heel leuk. Je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest, waar mensen met hart en ziel ergens voor gaan. Vervolgens bespreken we die onderwerpen in de Staten en nemen we er besluiten over. Dat vind ik het mooiste van de politiek. 

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken?  

Dat we het Noord-Hollandse landschap op een goede manier gebruiken en behouden. De provincie houdt nu teveel tegen. Naar mijn mening moeten de provincie en de gemeenten kijken of er meer mogelijk is. En meer kijken naar de lokale behoeftes. Tegelijkertijd moet de provincie oog houden voor de kwaliteit, want ik vind dat we daarin echt een verantwoordelijkheid hebben. 

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?

Het Ruysdaelplein in Naarden, een prachtig historisch plein waar ik een persoonlijke band mee heb. Een paar jaar geleden lag er een voorstel om het plein te renoveren. Daar was heel veel protest over. Toen ben ik met een ander raadslid met een caravan op het plein gaan staan. We hebben iedereen uitgenodigd om te dromen over hoe het plein er uit zou kunnen zien. Die plannen hebben we bij elkaar geveegd en er een ontwerp van laten maken. Dat plan werd aangenomen en ik vond het heel gaaf dat ik het als wethouder mocht realiseren. Door echt te luisteren kun je iets voor elkaar krijgen in de politiek. 

Over Marleen Sanderse

Marleen woont samen met haar man en zoon van 6 in Naarden. Ze is adjunct-afdelingsmanager in Almere en houdt van koken, reizen en lezen.