Nieuws

 • Coalitie Noord-Holland ‘Duurzaam doorpakken!’

  (12 juni 2019) Coalitie Noord-Holland ‘Duurzaam doorpakken!’ Noord-Holland heeft een nieuwe coalitie van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA. Samen met formateur Laura Bromet presenteerden zij woensdag 12 juni 2019 hun plannen voor de komende 4 jaar.
 • Presentatie coalitieakkoord provincie Noord-Holland

  (07 juni 2019) Presentatie coalitieakkoord provincie Noord-Holland De onderhandelaars van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA in Noord-Holland presenteren woensdag 12 juni hun coalitieakkoord. De presentatie begint om 12.30 uur en is online te volgen.
 • Uitslag Noord-Hollandse verkiezing Eerste Kamer

  (27 mei 2019) Uitslag Noord-Hollandse verkiezing Eerste Kamer Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland kozen in hun vergadering van maandag 27 mei 2019 de leden van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Het stembureau heeft de stemmen geteld. Er zijn in totaal 55 geldige stemmen uitgebracht.
 • Meimaand #meedenkmaand en bloggende onderhandelaars

  (08 mei 2019) Meimaand #meedenkmaand en bloggende onderhandelaars Formateur Laura Bromet onderhandelt met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA over de vorming van een nieuwe college van Gedeputeerde Staten.
 • Start onderhandelingen GroenLinks, VVD, D66 en PvdA

  (24 april 2019) Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend Deze week is formateur Laura Bromet gestart met de vorming van een college dat bestaat uit GroenLinks, VVD, D66 en PvdA.
 • Bromet formateur: onderzoek naar coalitie GroenLinks, VVD, D66 en PvdA

  (18 april 2019) Bromet formateur onderzoek naar coalitie GroenLinks, VVD, D66 en PvdA Op verzoek van Statenleden Zita Pels (GroenLinks) en Cees Loggen (VVD) was er donderdag 18 april een ingelaste Statenvergadering. Provinciale Staten (PS) namen daar unaniem een motie aan waarmee besloten is Laura Bromet als formateur aan te wijzen met als opdracht formatiegesprekken te voeren met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA.
 • 'Draagvlak voor coalitie met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA'

  (15 april 2019) Draagvlak voor coalitie met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA De informateurs van GroenLinks en VVD, Laura Bromet en Cornelis Mooij, concluderen dat verdere formatiegesprekken tussen GroenLinks, VVD, D66 en PvdA goede kansen bieden. Deze coalitie kan volgens Bromet en Mooij rekenen op voldoende draagvlak in Provinciale Staten van Noord-Holland.
 • Verdiepende gesprekken informateurs met GroenLinks en VVD

  (10 april 2019) Verdiepende gesprekken informateurs met GroenLinks en VVD Informateurs Laura Bromet (GroenLinks) en Cornelis Mooij (VVD) hebben Provinciale Staten (PS) via een brief geïnformeerd over hun volgende stap in het informatieproces.
 • Informatiegesprekken gestart

  (08 april 2019) Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend De informateurs, Laura Bromet (GroenLinks) en Cornelis Mooij (VVD), zijn op maandag 8 april begonnen met de gesprekken met de lijsttrekkers. Op maandag 8 april spreken zij met 7 partijen. Op woensdag 10 april spreken zij met de overige partijen.
 • 2 informateurs aan de slag in Noord-Holland

  (03 april 2019) 2 informateurs aan de slag in Noord-Holland Gisteren maakte GroenLinks bekend Laura Bromet aan te stellen als informateur. GroenLinks heeft de VVD uitgenodigd om ook een informateur te leveren om te onderzoeken of de verschillen overbrugbaar zijn. GroenLinks en de VVD hebben elkaar vandaag gesproken over de recente ontwikkelingen. De VVD heeft daarin laten weten dat zij die uitnodiging aanneemt; de partij stelt Cornelis Mooij aan als informateur.
 • Informatieronde Smits afgerond

  (01 april 2019) Informatieronde Smits afgerond Informateur Hans Smits heeft vanavond een brief aan de leden van Provinciale Staten gestuurd waarin hij zijn bevindingen van het informatieproces toelicht.
 • 2 buitengewone Statenvergaderingen

  (27 maart 2019) Besluiten Provinciale Staten van 12 november 2018 Donderdag 28 maart 2019 worden de nieuwe Statenleden beëdigd tijdens een buitengewone vergadering van Provinciale Staten in het provinciehuis in Haarlem. De vergadering start om 20.00 uur. Naast de beëdiging vindt ook een debat plaats over de duiding van de verkiezingsuitslag. GroenLinks heeft dit debat aangevraagd.
 • Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend

  (25 maart 2019) Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend Het is definitief duidelijk uit welke partijen de nieuwe Provinciale Staten bestaan. De zetels zijn onder de partijen verdeeld. Forum voor Democratie is de grootste partij geworden, gevolgd door GroenLinks en de VVD.
 • Voorlopige zetelverdeling Noord-Holland bekend

  (22 maart 2019) Voorlopige zetelverdeling Noord-Holland bekend De voorlopige zetelverdeling van de Provinciale Staten Noord-Holland is bekend. Zowel Forum voor Democratie (FvD), GroenLinks (GL) als VVD liggen aan kop met elk 9 zetels. De definitieve officiële uitslag wordt maandag formeel bekendgemaakt via het centraal stembureau Haarlem.
 • Volg live de verkiezingen

  (22 maart 2019) Volg de verkiezingen live Update vrijdag 22 maart, 13.34 uur: voorlopige zetelverdeling Noord-Holland bekend.
 • Provinciale politici in tv-debat met studenten

  (19 maart 2019) Provinciale politici in tv-debat met studenten De mbo-studenten van Mediacollege Amsterdam voelden vanochtend tijdens een tv-opname politici stevig aan de tand. Naar aanleiding van de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart debatteerden zij met kandidaat-Statenleden voor de provincie Noord-Holland.
 • Bekendmaking uitslagen scholierenverkiezingen op provinciehuis Haarlem

  (14 maart 2019) Bekendmaking uitslagen scholierenverkiezingen op provinciehuis Haarlem Duizenden basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten brengen in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart al hun stem uit.
 • Studenten presenteren videoreportages over provincie

  (07 maart 2019) Studenten presenteren videoreportages over provincie Op het MBO College Noord van het ROC Amsterdam presenteerden 130 studenten hun zelfgemaakte videoreportages tijdens het Grote MBO Provinciale Staten van Noord-Holland debat. Hiervoor interviewden zij politici en andere jongeren over de provincie.
 • Devika Partiman neemt Ribbius Peletier Penning in ontvangst

  (07 maart 2019) Devika Partiman neemt Ribbius Peletier Penning in ontvangst Met een vlammend betoog voor meer vrouwen in de politiek presenteerde Devika Partiman zich op 7 maart 2019 als de eerste winnaar van de Ribbius Peletier Penning.
 • “Nee, ik wist niet dat er binnenkort verkiezingen zijn.”

  (26 februari 2019) Linde op de markt 35% van de Noord-Hollanders weet niet dat op 20 maart de Provinciale Statenverkiezingen zijn. De rest heeft er “vaag iets over gehoord”.
 • Duurzaamheid, milieu en vervoer belangrijkste provincie-onderwerpen voor Noord-Hollanders

  (20 februari 2019) Duurzaamheid, milieu en vervoer belangrijkste provincie-onderwerpen voor Noord-Hollanders Noord-Hollanders vinden het belangrijk dat de provincie waar zij wonen voldoende aandacht besteedt aan duurzaamheid en milieu en aan verkeer en vervoer.
 • Partijen vullen StemWijzer in tijdens aftrap Provinciale Statenverkiezingen

  (13 februari 2019) Partijen vullen StemWijzer in tijdens aftrap Provinciale Statenverkiezingen Op 3 rijen zitten 15 Noord-Hollandse lijsttrekkers achter een computer in de Statenzaal van het provinciehuis in Haarlem. De partijen vullen woensdag 13 februari de StemWijzer in tijdens de landelijke lancering van de StemWijzer door ProDemos.
 • 2/3e Noord-Hollanders vindt verkiezingen Provinciale Staten belangrijk

  (13 februari 2019) 2/3e Noord-Hollanders vindt verkiezingen Provinciale Staten belangrijk Noord-Hollanders kunnen op 20 maart stemmen voor Provinciale Staten. 6 van de 10 geeft aan dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Epiphaneia in opdracht van de provincie heeft gedaan onder 1500 Noord-Hollanders.
 • Noord-Holland trapt provinciale verkiezingen af

  (20 februari 2019) Noord-Holland trapt provinciale verkiezingen af De Noord-Hollandse campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen start op woensdag 13 februari 2019. Alle lijsttrekkers van de deelnemende partijen stellen zich dan voor, gaan in op hun campagneactiviteiten en vullen tijdens de bijeenkomst de Stemwijzer in.

Uitgelicht