Nieuws

 • Meer betaalbare en duurzame woningen in Noord-Holland

  (03 april 2020) De provincie Noord-Holland wil dat er de komende jaren veel betaalbare en duurzame woningen beschikbaar komen. Zij gaat gemeenten met raad en daad helpen om de flinke ambitie op het gebied van wonen waar te maken. Dat staat in de definitieve Woonagenda die is vastgesteld door het college van Gedeputeerde Staten.
 • Woningbouwprojecten weer van start

  (23 maart 2020) In Noord-Holland kunnen bouwers vanaf 24 maart 2020 weer vergunningen aanvragen voor woningbouwprojecten die stikstofneerslag veroorzaken.
 • Servicepunt Duurzame Energie gaat 4 jaar door

  (05 maart 2020) Gemeenten kunnen ook de komende 4 jaar terecht bij het Servicepunt Duurzame Energie van de provincie Noord-Holland. Het servicepunt is in 2001 ingericht voor Noord-Hollandse gemeenten die vragen hebben over het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving.
 • Amsterdam moet meer statushouders huisvesten

  (12 februari 2020) De gemeente Amsterdam moet meer huizen aanbieden aan vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen.
 • 2019: veel nieuwbouw in Noord-Holland

  (30 januari 2020) Noord-Holland is voor het tweede jaar op rij de provincie met het hoogste aantal nieuwbouwwoningen. Dat blijkt uit de cijfers van het CBS die op 29 januari werden gepubliceerd.
 • Provincie wil meer betaalbare en duurzame woningen

  (23 januari 2020) De provincie gaat samen met gemeenten, marktpartijen en woningcorporaties aan de slag om verder invulling te geven aan de woonagenda voor de komende 5 jaar. In de woonagenda worden de ambities, kaders en maatregelen benoemd.
 • Texel aan de slag met eigen woningbouwprogramma

  (22 januari 2020) Gedeputeerde Cees Loggen bracht woensdag 22 januari 2020 op uitnodiging van wethouder Hennie Huisman een bezoek aan Texel.
 • Cees Loggen bezoekt circulair nieuwbouwproject

  (10 januari 2020) De provincie wil meer klimaatneutrale en circulaire nieuwbouw in Noord-Holland. Om inzicht te krijgen in de mogelijkheden bezocht gedeputeerde Cees Loggen Top-Up, een volledig circulair en duurzaam nieuwbouwproject in Amsterdam.
 • Subsidie voor woningbouwprojecten die vertragen door stikstofregels

  (04 december 2019) De provincie Noord-Holland stelt geld beschikbaar om woningbouwprojecten vlot te trekken, die mogelijk vertraging oplopen door stikstofregels.
 • Meer woningen gebouwd, maar aantal bouwvergunningen daalt

  (01 november 2019) In het afgelopen jaar zijn er 3.000 meer nieuwbouwwoningen gebouwd dan in het jaar ervoor. Tegelijkertijd daalt het aantal bouwvergunningen. Dat blijkt uit de Monitor Woningbouw 2019.
 • Rijk en regio Amsterdam tekenen woondeal voor meer betaalbare woningen

  (05 juli 2019) Het Rijk en de Metropoolregio Amsterdam (MRA), waar de provincie Noord-Holland bij aangesloten is, gaan een langjarige samenwerking aan om het woningtekort terug te dringen en te zorgen voor structureel voldoende betaalbaar woningaanbod. Tot 2025 kan de regio er met de inzet van het Rijk ruim 100.000 woningen bijbouwen.
 • Provinciaal Initiatieven Platform maakt samenwerken overheden makkelijker

  (18 juni 2019) Een nieuw huis bouwen? Of een bedrijf uitbreiden? Daarvoor zijn vaak vergunningen nodig van de gemeente, de provincie en soms ook nog van het Rijk. De nieuwe Omgevingswet moet dat makkelijker maken.
 • Steeds meer woningen rondom stations in Noord-Holland

  (25 april 2019) Gemeenten bouwen steeds meer nieuwbouwwoningen rondom de OV-knooppunten. Dit geldt zowel binnen 1200 meter als voor de 10 minuten fietsafstand. Dat blijkt uit de tussentijdse monitor waarmee de provincie Noord-Holland de voortgang van ontwikkelingen rond OV-knooppunten meet.

Uitgelicht