Nieuws

  • “Nu de mensen er niet meer zijn, worden spullen steeds belangrijker.”

    (06 december 2019) Typemachine_ss_op_toets_3 De provincie is tot 15 december op zoek naar foto’s van de Tweede Wereldoorlog in het project ‘Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’ in het kader van 75 jaar vrijheid.
  • ‘Mijn moeder had dit prachtig gevonden!’

    (15 november 2019) ‘Mijn moeder had dit prachtig gevonden!’ Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, presenteerde vandaag de eerste foto voor het project ‘Noord-Holland in de Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s’. Hij koos voor een foto met daarop 2 bekende vrouwelijke verzetsstrijders: Truus en Freddie Oversteegen.
  • Start 'Noord-Holland in de Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s'

    (15 november 2019) CvdK met eerste foto #in100fotos 568-338 Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, heeft de eerste foto voor het project Noord-Holland in de Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s gepresenteerd. Met de presentatie van zijn keuze-foto geeft de commissaris van de Koning het startsein voor het project, waarbij de inwoners van Noord-Holland wordt gevraagd om originele foto’s met hun verhaal in te sturen. Ook historische verenigingen en archieven doen aan het project mee.

Uitgelicht