Portrettenreeks Floor Schilder

De 18-jarige Floor Schilder tekende portretten van mensen uit Noord-Holland, die op verschillende manieren te maken hebben met de Nationale Viering van de Bevrijding.

Floor deed mee aan de eerste VrijPlaats om verhalen over vrijheid door te geven.

De portretten waren tot en met 19 mei 2017 te bewonderen bij de expositie REMEMBER TO REMEMBER in Paviljoen Welgelegen.  

Hans Brand

Hans Brand (59) heeft bij de Koninklijke Marine gewerkt. Voor hem is vrijheid ook voor jezelf opkomen.

Ad Jansen

Veteraan Ad Jansen (91) vindt dat het niet van belang is wie en wat iemand is, maar vooral hoe iemand als mens is.

Hugo Koeman

Hugo Koeman (63) is voorzitter van het 5-mei-comité in Alkmaar. Voor hem is respect het begin van vrijheid en vrijheid het begin van vrede.

Bob Martens

Voorzitter van het 4-mei-comité in Alkmaar Bob Martens (68) vraagt zich af hoe kritisch we op onze vrijheid zijn dat we onderschatten in wat voor luxe situatie we verkeren. 

Maarten Bonekamp

De Alkmaarse ex-beroepsmilitair Maarten Bonekamp (34) werd in 2014 uitgezonden naar Afghanistan. Als veteraan realiseert hij zich dat de 5-meiviering ook met hem te maken heeft.

Fatima Haring

Schrijven wat je wilt en optreden wanneer je wilt. Maar ook een goede opleiding volgen en daardoor een beroep kiezen dat je wilt en zelfstandig en onafhankelijk zijn. Dat is vrijheid voor singer-songwriter/logopedist Fatima Haring (45) uit 't Veld.

Anna Koeman

Anna Koeman (33) zit net als haar vader in het Alkmaarse 5-mei-comité. Vrijheid betekent voor haar respect hebben voor de ander, voor zijn cultuur en zijn mening.

Wim van Veen

Oud-wethouder van Alkmaar en directeur van vrijwilligersorganisatie Wonen Plus NH Wim van Veen (61) vindt dat vrijheid begint bij een ander iets gunnen, iederen mee laten doen en eerlijk delen.