25 jaar UNESCO werelderfgoed - Rondje Stelling is nu Ronde van de Stelling

(10 juni 2021)

Op zondag 22 augustus is vanuit Uitgeest en Uithoorn een prachtige zomerse tocht te fietsen over de verdedigingslinie rondom Amsterdam. Het parcours is waterrijk en groen, met uiteraard veel forten, sluizen en vestigingssteden. Met afstanden van 25, 65, 120 en 170 kilometer. De provincie Noord-Holland is hoofdsponsor van deze eerste editie van Le Champion die in het teken staat van 25 jaar UNESCO Werelderfgoed Stelling van Amsterdam.

Organisatie

Le Champion heeft de organisatie van het vroegere Rondje Stelling overgenomen van UWTC Uithoorn en RTC Hoofddorp. Deze organiseerde dit evenement sinds 2012. Beide verenigingen blijven echter betrokken in de organisatie van het vernieuwde evenement.

Ronde van de stelling

Hoofdsponsor

De provincie Noord-Holland is als UNESCO 'site holder' verantwoordelijk voor het behoud van dit unieke werelderfgoed. Gedeputeerde Ilse Zaal: "Dit jaar is de Stelling van Amsterdam 25 jaar UNESCO Werelderfgoed. Het is dus een feestelijk jaar voor de Stelling. We zijn blij dat we op deze manier Noord-Hollanders en andere geïnteresseerden kunnen laten kennismaken met het unieke verborgen landschap van de Stelling van Amsterdam. Een bijzondere rustige plek in een druk stedelijk gebied."

Rondje Stelling gekoppeld aan goed doel

Landschap Noord-Holland is het officiële goede doel van de Ronde van de Stelling van Amsterdam. Deze stichting zet zich in voor bescherming en behoud van natuur, waardevolle landschappen en cultuurhistorisch erfgoed in Noord-Holland. Bij inschrijving voor de Ronde van de Stelling van Amsterdam kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan Landschap Noord-Holland.

Meer informatie over inschrijving en het evenement staat op de website van de Ronde van de Stelling van Amsterdam 
 

Uitgelicht