Innovatie

Om Noord-Holland groener en duurzamer te maken, is het nodig om de innovatiekracht van het bedrijfsleven en het onderwijs te verbeteren. Dat moet gebeuren op het gebied van klimaat, digitalisering en technologisering. Dat gebeurt door kennisontwikkeling, kennisdeling en kennistoepassing.

Innovatie

Klik op de afbeelding voor een vergroting (pdf, 4,1 MB)

Als dit gebeurt, dan betekent dit dat Noord-Holland in 2030 een innovatieve regio is. (Mkb-)bedrijven in Noord-Holland hebben dan een duidelijk ontwikkelcultuur. Dat wil zeggen dat ze veel experimenteren, een open houding hebben en nieuwe manieren van werken uitproberen met focus op klimaat, digitalisering en technologisering.

Daarnaast is Noord-Holland dan de European Digital Innovation Hub (bekend als Smart Industry Hub en European Digital Hub) samen met Flevoland en Utrecht. Vooral op het gebied van werken en ontwikkelen voor de klimaatopgave.

Acties

  1. Mkb-ers activeren en meenemen in nieuwe ontwikkelingen en innovaties. In het 3e kwartaal van 2021 wordt gekeken hoe we een maatschappelijk businessmodel kunnen opzetten (zie actie 6 in het manifest Werken en Ontwikkelen 2030).
  2. Gedurende het hele jaar staat leren van elkaar centraal. De provincie gaat door met goede initiatieven als het Innovatie Festival, Seedvalley, Techport Innovation Centre, voucher-regeling.
  3. Sluit mbo en hbo beter op elkaar aan, bijvoorbeeld via lectoraten en practoraten en via de campussen, publiek-private samenwerkingen en associate degrees.  In 4e kwartaal 2021 wordt een purpose case opgezet (zie actie 7 in het manifest Werken en Ontwikkelen 2030).

Uitgelicht