Technologietafel Werken & Ontwikkelen Noord-Holland 2030 NH

Graag nodigen we u uit voor alweer de 3e Technologietafel Werken & Ontwikkelen Noord-Holland. Deze vindt plaats op woensdag 8 juni van 15.00 tot 18.00 uur. Vanuit DudocXP in Heerhugowaard krijgt u een veelzijdig programma aangeboden.

Programma 15.00 – 17.00 uur

De middag start met een plenair gedeelte. Hierin neemt ons jongste lid van de Leer- en adviescommissie Joëlle Coenen (29) u mee in hoe de jongere generatie denkt over “de innovatieve vakmens van de toekomst”. Joëlle is Programmamanager Kiezen voor de Techniek bij Alliander. Zij laat over dit onderwerp ook enkele gasten aan het woord. In het programma staan vervolgens samenhang en versnelling centraal. Onze acties en ontwikkelcoalities staan niet los van elkaar, maar zijn inmiddels wel allemaal in beweging. En ze versterken elkaar. Hoe? Dat ziet u gebeuren op deze bijeenkomst!

Nu alles in beweging is, staat de vraag open hoe we wellicht kunnen versnellen en meer impact maken. Via deelsessies in het 2e gedeelte van de middag praten aanjagers van verschillende ontwikkelcoalities van het Manifest Werken & Ontwikkelen u bij. Ook willen zij met u plannen maken over een mogelijke versnelling. Denk aan coalities zoals het ServicePuntTechniek, het Ontwikkelfonds, Techniekpromotie, Eén gevoeld loket, Dashboard en/of het verduurzamingsinstrument campusontwikkeling. 

Ook reikt DudocXP (de vorige winnaar) de wisseltrofee Werken&Ontwikkelen 2030 NH uit. Deze trofee gaat naar een project of uitvoering met een grote bijdrage aan de doelstellingen van het Manifest.  

We zijn deze middag te gast op de Bouw en Techniekcampus DudocXP in Heerhugowaard. U ziet hier een concrete samenwerking in de combinatie van bedrijven, commercieel/publiek onderwijs en overheden. De campus, bestaande uit 12 bedrijven en 4 opleidingsbedrijven, waaronder Installatiewerk Noord-Holland (IW), de metaalsector (Tetrix), ESPEQ bedrijfsopleidingen en het Horizon College.

DudocXP biedt naast praktijkruimtes ook een unieke bouwlocatie waarop o.a. 4 woningen in verschillende stadia van aanbouw zich bevinden. Studenten kunnen hier volop oefenen en bedrijven kunnen hun innovaties tonen. Er staat zelfs een grote hijskraan. Studenten kunnen hierdoor bovendien begeleid worden op een wijze die past bij de fase en/of situatie waarin zij zich qua ontwikkeling bevinden. Door deze aanpak kan het project flexibel meebewegen met de arbeidsmarkt, zowel met de vraag én met het aanbod en dragen zij met hun opleidingen bij aan de versnelling van de energietransitie.

Netwerkborrel 17.00 – 18.00 uur

Aansluitend is er van 17.00 tot 18.00 uur gelegenheid om, onder het genot van een hapje en een drankje, met elkaar informeel verder te praten. 

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link, o.v.v. naam, organisatie. Geef hierbij uw voorkeur aan voor de deelsessie 1 t/m 6 (zoals hierboven beschreven). 

De Technologietafel is dé plek om samen te werken aan een veerkrachtige technische en technologische arbeidsmarkt voor een groen en duurzaam Noord-Holland. Wij hopen dat u erbij bent! 

Praktische informatie

Het adres van de Bouw en Techniekcampus DudocXP is: W.M.Dudokweg 66, 1703 DC in Heerhugowaard. Er is beperkte parkeergelegenheid. We raden u aan om met openbaar vervoer te komen. De campus ligt op 500 meter van station Heerhugowaard.  

De Technologietafel wordt 2x per jaar georganiseerd en maakt deel uit van het Manifest Werken & Ontwikkelen 2030 in Noord-Holland. Het evenement vindt plaats op wisselende locaties in de provincie Noord-Holland.
 

Uitgelicht