Zelf aan de slag

Ga zelf of met anderen aan de slag met groen kapitaal. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, daarom denkt de provincie Noord-Holland graag mee.

Het maakt niet uit wat voor plannen het zijn, als het maar meer groen oplevert. Denk dan aan de eigen straat of tuin aanpakken of bijvoorbeeld een heel gebied. Of misschien wil een boer wel meer met natuur doen op de boerderij, kan er naast het sportpark een vlinderidylle ontstaan of is er een actie voor tijdelijke natuur op een bedrijventerrein.

De provincie brengt initiatiefnemers met elkaar in contact en ondersteunt met kennis en netwerk. Meer weten? Neem dan contact op via groenkapitaalnh@noord-holland.nl of bel programmamanger Micha Lubbers op 06 15 96 52 22.  

Gebruik maken van bestaande regelingen

De provincie ondersteunt initiatieven en vrijwilligers in de natuur ook via Landschap Noord-Holland. Dat doen we onder andere via Betrekken bij Groen Fonds. Daarnaast voert Landschap Noord-Holland 2 stimuleringsregelingen voor ons uit: landschapselementen en de soortenregeling. Houd deze pagina in de gaten als initiatiefnemer. Het is ook interessant om de provinciale subsidiepagina in de gaten te houden voor openstellingen van regelingen. Zo is het op dit moment mogelijk subsidie aan te vragen voor innovatie in de agrarische sector, waarbij biodiversiteit een van de beoordelingscriteria is.

Een man die gras aan het maaien is in de duinen

Uitgelicht

Inspiratie opdoen

Meer weten?

Neem dan contact op via groenkapitaalnh@noord-holland.nl of bel programmamanager Micha Lubbers op 06 15 96 52 22.