Nieuws

  • Oudste weidevogelreservaat van Nederland heropend

    (19 september 2019) Oudste weidevogelreservaat van Nederland heropend Rijk aan vogels, rijk aan planten en rijk aan insecten. Het natuurgebied Waalenburg kan weer het bruisende natuurgebied worden dat het ooit was, nu de werkzaamheden om de natuur te versterken klaar zijn. Op woensdag 18 september 2019 hebben gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en landschap) en Marc van den Tweel, algemeen directeur Natuurmonumenten, het natuurgebied feestelijk geopend.
  • Opening natuurgebied Waalenburg op Texel

    (05 september 2019) Opening Natuurgebied Waalenburg op Texel De provincie Noord-Holland opent op 18 september met Natuurmonumenten en partners het vernieuwde natuurgebied Waalenburg. Het oudste weidevogelgebied van Nederland herbergt vele beschermde vogels en bijzondere planten en is nu vergroot tot een gebied van 500 hectare aan natuur. Daarmee heeft Noord-Holland er een natuurgebied van internationaal formaat bij.
  • Extra veiligheid met houten vangrail in Waalenburg

    (27 augustus 2019) Extra veiligheid met houten vangrail in Waalenburg De provincie Noord-Holland heeft naast uitkijkpunt Zaandammerdijk een houten vangrail geplaatst. De rail beschermt automobilisten en bezoekers van het naastgelegen uitkijkpunt.

Uitgelicht