Recreatieve routes en natuur-en landschapsbeleving

(18 april 2018)

Recreatieve routes

Aanleg kano-overdraagplaats tussen Wijde Blik en Vuntus

Tussen Wijde Blik en Vuntus worden met de aanleg van een kano-overdraagplaats twee natuurrijke kanoroutes (de Kortenhoefse plassenroute en de Vuntusroute) verbonden. Dit gebeurt op verzoek van de Toeristische Kanobond Nederland (TKBN) en het Watersportverbond (WSV). De aanleg van de kano-overdraagplaats verbindt de twee routes via de D.A. Lambertszkade en de Kromme Rade. Daarbij is de bescherming van ’t Hol gewaarborgd. De aanleg van de overdraagplaats is naar verwachting nog dit jaar

Wandelbruggetje over de ’s-Gravelandse Vaart

Binnenkort maken wandelaars gebruik van een nieuw wandelbruggetje over de ’s-Gravelandse Vaart. Hierdoor ontstaat een directere verbinding van het Noord-Hollandpad. Naar verwachting wordt de wandelbrug nog dit jaar aangelegd.

Vanaf de entree van Natuurmonumenten aan het Noordereinde, volgen wandelaars straks rechtstreeks via de wandelbrug het Noord-Hollandpad. Zij lopen dan aan de oostzijde van de ’s-Gravelandse Vaart langs de huizen. Enkele jaren geleden staken de wandelaars de ’s-Gravelandse Vaart via een houten pontje over. Dit pontje werd vanwege de vele reparaties en het ontbreken van sociale controle uit de vaart gehaald. Hierdoor moeten wandelaars van het Noord-Hollandpad nu omlopen. Omdat de wandelaars de oversteekmogelijkheid erg waardeerde, is naar een alternatief gezocht. Na aanleg wordt het beheer en onderhoud van het bruggetje door de gemeente Wijdemeren in samenwerking met Natuurmonumenten en partycentrum ‘De drie dorpen’ geregeld.

Uitgelicht