Nieuws

 • Schetsontwerp Anna’s Hoeve en Monnikenberg op kamerbreed tapijt

  (11 september 2019) Schetsontwerp Anna’s Hoeve en Monnikenberg op kamerbreed tapijt Op maandag 9 september 2019 vond een informatiebijeenkomst plaats over de toekomstige inrichting van de natuurgebieden Anna’s Hoeve en Monnikenberg. Voor een optimale beleving werd het schetsontwerp op een vloerkleed geprint van 4 x 4 meter. Zo’n 70 belangstellenden spraken over de gevolgen van de voorgestelde maatregelen.
 • Presentatie schetsontwerp Anna’s Hoeve en Monnikenberg

  (26 augustus 2019) Presentatie schetsontwerp Anna’s Hoeve en Monnikenberg De provincie houdt op maandag 9 september 2019 een vervolgbijeenkomst over de toekomst van Anna’s Hoeve en landgoed Monnikenberg.
 • Eerste ronde werkateliers levert veel informatie op

  (12 juli 2019) Eerste ronde werkateliers levert veel informatie op Na een oproep tijdens de eerste informatiebijeenkomst in april, is er een werkgroep geformeerd van 15 belangstellenden die actief meedenken en praten tijdens het ontwerpproces. De afgelopen weken zijn voor de werkgroep 3 bijeenkomsten georganiseerd: een excursie naar de gebieden Anna’s Hoeve en Monnikenberg, een werkatelier Natuur (18 april) en een werkatelier Recreatie (16 mei).
 • Faunapassages in ‘t Gooi op NH Nieuws

  (27 mei 2019) Faunapassages in ‘t Gooi op NH Nieuws De natuur in Nederland wordt op veel plekken doorsneden door wegen en spoorlijnen: het belemmert dieren om over te steken. Om deze hindernissen op te heffen, bouwt de provincie Noord-Holland natuurbruggen en faunatunnels. De Groene Schakel verbindt de natuurgebieden in ‘t Gooi en op de Utrechtse Heuvelrug met elkaar. NH Nieuws maakte een uitzending over de Groene Schakel.
 • Raadsleden Hilversum en Laren op excursie in Anna’s Hoeve

  (16 mei 2019) Raadsleden Hilversum en Laren op excursie in Anna’s Hoeve Afbeelding Op verzoek van de Hilversumse wethouder Kastje organiseerde de provincie Noord-Holland op woensdag 15 mei een excursie voor betrokken raads- en commissieleden uit de gemeenten Hilversum en Laren.
 • Participatieproces voor voltooien van Groene Schakel van start

  (25 april 2019) Participatieproces voor voltooien van Groene Schakel van start Ruim 120 bezoekers, kritisch opbouwende vragen en positieve reacties op de aanpak vormen de opbrengst van de eerste informatiebijeenkomst, op maandag 8 april jl., in de Lorentzschool in Hilversum.

Uitgelicht