Vaar mee op de Blauwe Golf!

Altijd routeadvies op maat en alle actuele vaarinformatie bij de hand? Dat kan in Noord-Holland met de unieke digitale vaargids. Alle informatie over varen in de provincie Noord-Holland in 1 handig overzicht op uw mobiele telefoon.

Hoe meer schippers deze vaargids gebruiken, hoe efficiënter er gevaren kan worden. Er ontstaat namelijk sneller een konvooi van schippers, dat in 1 keer de brug kan passeren (in plaats van iedere boot apart op een ander tijdstip). Dit bevordert een soepeler doorstroom op zowel weg als water. Varen op de Blauwe Golf noemen we dat. De digitale vaargids is beschikbaar als mobiele applicatie op Android- en iOS-toestellen via de App Store of de Android Playstore. 

Vaar mee

Varen in de provincie Noord-Holland draait om genieten. Dit kan mede dankzij de Blauwe Golf. De Blauwe Golf is zoals de Groene Golf op de weg, maar dan op het water. De digitale vaargids stimuleert namelijk konvooivaren, waarbij een grote groep schippers in 1 keer de brug passeert. Handig, want zo kunt u waar nodig uw snelheid aanpassen om niet te lang bij de brug te hoeven wachten. Met de digitale vaargids van de provincie Noord-Holland maakt u hier optimaal gebruik van. Soepeler doorvaren, altijd routeadvies op maat en alle actuele vaarinformatie bij de hand op uw mobiele telefoon.

Voordelen

Vaar mee op de Blauwe Golf in Noord-Holland. Download de persoonlijke digitale vaargids, voer 1 keer de bootgegevens in en:

  • De brugwachter weet dat u eraan komt *
  • Ontvang routeadvies op maat
  • Alle actuele vaarinformatie bij de hand
  • U kunt zelfs automatische openingsverzoeken indienen *

* De komende jaren worden er meer bruggen in de provincie aangesloten.

Konvooi Blauwe Golf

Zo werkt het

Download eerst de digitale vaargids. Als u deze voor het eerst gebruikt, voert u eenmalig de gegevens van uw boot in. De keren erna hoeft u alleen nog maar uw bestemming in te vullen. Dankzij de digitale vaargids weet de brugwachter van de aangesloten bruggen al dat u eraan komt. Op basis van uw route krijgt u routeadvies op maat en dient u automatisch een brugopeningsverzoek in. Vervolgens bepaalt de brugwachter het beste bedientijdstip. Hoe meer schippers deze vaargids gebruiken, hoe efficiënter de bedientijden. De digitale vaargids stimuleert namelijk konvooivaren, waarbij een grote groep schippers in één keer de brug passeert. Handig, want zo kunt u waar nodig de snelheid aanpassen om niet te lang bij de brug te hoeven wachten.

Lees meer over het brugmanagementsysteem (BMS) achter de digitale vaargids.

De Blauwe Golf

De digitale vaargids is onderdeel van het landelijke project Blauwe Golf voor een betere doorstroming op water én weg. De provincie werkt hierin samen met andere (vaar)wegbeheerders: Rijkswaterstaat, hoogheemraadschap Rijnland, gemeenten Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Haarlemmermeer, Purmerend, Zaanstad en WaterNet.

Vragen

Bij vragen of klachten over de dienstverlening kunnen vaarweggebruikers bellen naar het Servicepunt provincie Noord-Holland, 0800 0200 600 (gratis) of mailen naar servicepunt@noord-holland.nl, of kijk voor meer informatie op de website Blauwe Golf verbindend. Beroepsschippers kunnen via de app RiverGuide uiteraard ook gebruikmaken van deze dienstverlening in Noord-Holland.

Uitgelicht

Ambassadeurs

Enkele enthousiaste gebruikers van de digitale vaargids vertellen graag over hun ervaringen daarmee. Bekijk hun verhalen en hoor hoe zij varen op de Blauwe Golf. De provincie wenst u alvast veel vaarplezier!

Daniël van 't Wel
Daniël: "Als ik bij de brug aankom, kan ik gelijk doorvaren." (video)

Bekijk de video van Dorien (YouTube)
Dorien: “Varen is rust en ruimte. Kijken waar de wind je brengt.” (video)

Bekijk de video van Franck en Marije (YouTube)
Franck en Marije: "Onze provincie biedt echt prachtige vergezichten" (video)

Bekijk video Bert (YouTube)
Bert: "Varen betekent vrijheid voor mij" (video)