IKC krijgt praktijkles op nieuwe rotonde Zwarteweg

(09 november 2020)

In augustus 2019 is basisschool Triade begonnen in een nieuw gebouw, aan de Dreef in Aalsmeer. De school is ontstaan door een samenvoeging van twee locaties (Ophelialaan en Meervalstraat). De nieuwe locatie betekent voor veel leerlingen dat ze een nieuwe route fietsen naar school.

In die route zit de pas aangelegde rotonde Zwarteweg. Om te oefenen met de nieuwe rotonde bood Dura Vermeer leerlingen twee lessen aan, een theorie- en een praktijkles. De theorieles vond plaats voor de zomervakantie, de praktijkles erna, want de rotonde is in deze vakantie aangelegd. 

Verkeersles op maat

Esther Hooijmans (docent groep 7) over de lessen: “De rotonde die Dura Vermeer gebouwd heeft, is zeer welkom voor ons als school. Voorheen was de oversteek op de Zwarteweg/N196 druk en onoverzichtelijk, zeker tijdens de spitstijden van de school. Ook zijn we blij met het aanbod van de verkeerslessen. Die zijn helemaal op maat gemaakt voor ons! Een verkeersleerkracht van Onderwijs Advies gaf beide lessen. De theorieles was geweldig en de praktijkles maakte het af.

leerlingen IKC Triade
Leerlingen tijdens de praktijkles op de rotonde Zwarteweg

Goed voorbereid

De leerlingen zijn door de lessen heel goed voorbereid op de nieuwe situatie en kunnen veilig oversteken. Eén van leerlingen vertelt: ‘Het was wel heel fijn, want bij de les in de klas dacht ik dat het wel makkelijk zou zijn, maar toen we gingen fietsen vond ik het toch wel spannend! Nu niet meer, ik durf zelf de rotonde over en ik weet wat ik moet doen’. 
De kinderen hebben geleerd oogcontact te maken en kijken of de bestuurder hen ziet en ook stopt. Want pas dan kunnen ze veilig doorfietsen. Leerlingen helpen elkaar en ook de ouders zijn actief betrokken bij de verkeersveiligheid en het begeleiden in het verkeer. 
 

Uitgelicht