Restwerkzaamheden en aanplant bomen

(12 december 2021)

Sinds begin december kan het autoverkeer over het nieuwe tracé rijden, maken fietsers gebruik van de nieuwe fietspaden en rijden de elektrische bussen over de nieuwe busbaan, waar reizigers in – en uitkunnen stappen bij de nieuwe bushaltes. Toch komt u zo nu en dan nog werknemers van aannemer Dura Vermeer tegen.

Zij zijn bezig met afrondende werkzaamheden. Hierbij moet u denken aan het leggen van de laatste tegels, het voegen van delen, herstellen van schade door gebruik, herstellen van bestrating, het aanbrengen van (te) laat geleverd materiaal, het opruimen van achtergelaten materialen etc. De aannemer zal het grootste deel nog dit jaar oppakken. Na de winter, in maart 2022, worden de overige restpunten weggewerkt.

Daarnaast vindt er nog aanplant plaats van bomen en struiken langs het tracé. Het grootste deel van de beplanting is inmiddels gereed. Bij het project worden in totaal 208 bomen over het gehele traject nieuw geplant. Daarnaast komt er over een lengte van 2 km hegjes en in totaal 1250 m2 aan bodembedekers. De werkzaamheden hiervoor vinden deze winter plaats en zijn naar verwachting nog dit jaar afgerond. De inplant van de rotonde bij de Zwarteweg vindt plaats nadat alle restwerkzaamheden en de aanplant van al het grond is afgerond.

restwerkzaamheden en bomenaanplant
 

Uitgelicht