Uitkomsten ondernemersgesprekken en Stakeholderjourney

(09 november 2020)

Ondernemers zijn een belangrijke stakeholder voor HOVASZ. Aalsmeer kenmerkt zich door de vele ondernemers die de gemeente rijk is. Tijdens de uitvoering van het project HOVASZ houden we uiteraard rekening met de stakeholders in de omgeving.

Zo hebben we met de drukke decembermaanden voor de deur in overleg met de ondernemers besloten de werkzaamheden aan de Van Cleeffkade door te schuiven naar 2021. Daarnaast is er bij de Ophelialaan gekozen om de huidige kruising om te bouwen naar een tijdelijke rotonde om zo de tweerichtingssituatie op de Ophelialaan te realiseren. Voor de aanleg van de fietsstraat bij de Witteweg hebben we gesproken met de ondernemers aan deze weg over de bereikbaarheid van de bedrijven tijdens de uitvoering. De uitkomsten van de gesprekken hebben een positieve impact. Omgevingsmanager bij Dura Vermeer Chantal Schoen reageert: “Door veel met de lokale ondernemers in gesprek te gaan kunnen wij de werkzaamheden nog beter afstemmen en richten wij ons op het beperken van hinder op de omgeving”.

Positieve uitkomst eerste Stakeholderjourney

Voor het project HOVASZ werkt Dura Vermeer met de Stakeholder Journey. Dit is een tool waarbij we regelmatig de tevredenheid in de omgeving meten tijdens de uitvoering van het project. Uit de eerste meting hebben we waardevolle reacties gekreden die we verder in ons project kunnen gebruiken. De eerste meting is uitgevoerd na de werkzaamheden aan de Zwarteweg. De omgeving heeft ons hier positief op beoordeeld met een 8!

logo stakeholderjourney

Reacties

Als verbeterpunt worden de omleidingen genoemd, de route van de omleiding en ook de inzet van verkeershandhavers. Ook blijkt dat inwoners nog moeten wennen dat fieters op de rotonde Zwarteweg in twee richtingen mogen rijden. 
Een leerpunt voor de omgeving zelf is dat het verkeer zich beter aan de verkeersregels moet houden en de deelnemers zijn er dan ook niet blij mee dat het verkeer eigen sluiproutes gebruikt of of routes gebruikt die alleen voor de bus bestemd zijn.  
De tweede Stakeholderjourney is verstuurd op 9 november. Ook u kunt nog steeds meedoen.  
 

 

Uitgelicht