Werk in uitvoering

(11 november 2020)

Op meerdere plaatsen is Dura Vermeer druk bezig met de aanleg van HOVASZ. Sinds de werkzaamheden aan de J.C. Mensinglaan zijn begonnen, ligt de N196 er voor het eerste echt ‘uit’ voor het verkeer. We hopen dat vooral doorgaand verkeer hierdoor steeds meer gewend raakt om de N201 als vaste route te kiezen. Het begin is er, al zijn er nog steeds vrachtwagens die onnodig door het centrum van Aalsmeer rijden.

Fietsonderdoorgang Aalsmeerderbrug

De fietsonderdoorgang bij de Aalsmeerderbrug is ook al een heel eind gevorderd. Deze week plaatst Hakkers het derde deel ervan en de fietsonderdoorgang gaat nog voor de feestdagen open.

fietsonderdoorgang in aanleg Aalsmeerderbrug

Fietsstraat J.C. Mensinglaan

Ook de werkzaamheden bij de J.C. Mensinglaan zijn naar verwachting voor de feestdagen klaar. We zijn daar op 19 oktober gestart om de kruising J.C. Mensinglaan met de Burgemeester Kasteleinweg opnieuw in te richten. Bij dit kruispunt rijdt de bus straks rechtdoor en moeten de auto’s wachten als er een bus aankomt.
De Witteweg krijgt een nieuwe bestemming als fietsstraat. Bij een fietsstraat zijn auto’s te gast en geldt een maximum snelheid van 30 km/u. De Witteweg is wel gewoon bereikbaar voor bestemmingsverkeer, er zijn tijdelijke inritten aangelegd naar de bedrijven. 

Verder vordert de aanleg van het nieuwe busstation Aalsmeer, vlakbij de Zwarteweg. Ook de aanleg van de busbaan en het fietspad tussen de Zwarteweg (Aalsmeer) en de Poelweg (Uithoorn) loopt op schema.
De werkzaamheden op andere plaatsen binnen HOVASZ, zoals de Van Cleeffkade en de Ophelialaan staan gepland voor 2021.  

Uitgelicht